Képzeld el, hogy bemész a mosdóba, ráülsz a vécére, egyszer csak egy alak magasodik föléd, aki a szomszéd fülkéből áthajolva bámul. Megalázó és sokkoló helyzet. Ez történik a Móricz Zsigmond körtér egyik gyorséttermében. Tudnak a problémáról, az érintett étteremlánc eddig mégsem tett semmit, pedig az ilyen kukkolás bűncselekménynek minősül.

A Móricz Zsigmond körtér egyik gyorséttermének női vécéjében egy gátlástalan kukkoló riogatja a lányokat. A vendégek hiába tesznek panaszt a biztonsági őrnél, azt a választ kapják, hogy tudnak az esetekről. A megdöbbentő jelenségre a Facebook – Pesten halottam csoportjában figyelmeztetik egymást a lányok.

 „Ijesztő és végtelenül megalázó volt szembesülni azzal, hogy a legkiszolgáltatottabb pillanatban a szomszédos kabinból egy perverz férfi nézett le rám” – nyilatkozta a Blikknek Tóth Nikoletta egyetemista.

Hirtelen sokkot kaptam a látványtól, mire kirohantam a mosdóból, a férfi eltűnt az étteremből. A biztonsági őrnek elmondtam, egy középmagas, rövid, göndör hajú férfi volt a kukkoló. Ő azzal nyugtatott, hogy már elkapott egy-két ilyen fazont, majd figyelni fogja a férfit. Egy biztos: ezt nem lehet félvállról venni. Rossz belegondolni, vajon hány eset történt abban az étteremben, ami soha nem derült ki? – mondta zaklatottan a fiatal lány.

Hasonlóan járt Filó Patrícia is, aki csütörtök este bement a mosdóba, becsukta maga mögött a vécéajtót. Pár másodperc múlva megdöbbent, hogy egy kukkoló az arcába bámult. „Kérlek, legyetek körültekintőek a Móriczon, mert a lányvécébe kukkoló jár be, aki felülről leskelődik. Természetesen kifutottam a mosdóból, amikor megláttam. A biztonsági őr szerint nem ez az első eset, úgyhogy lehetőleg ketten menjetek, vagy nagyon figyeljetek” – figyelmeztetett a lány.

Tóth Niki szerint a női vécé elé kellene állítani a biztonsági őrt, az elejét venné a hasonló zaklatásnak. Niki szerint különösen a 10-14 éves kislányok lelkében okozhat törést egy ilyen támadás. Persze, a posztot olvasók között akad, elbagatellizálja a dolgot, más úgy véli, kiröhögné, de akad olyan lány is, aki összeverné a kukkolót.

Bűncselekménynek számít

A pszichológusok szerint a kukkolók általában olyan sérült személyek, akiknek a szexuális izgalmat a ’tilosban leselkedés’ adja. A gyerekeknek súlyos traumát okozhat egy ilyen találkozás. A kukkolás is szexuális zaklatásnak számít, tehát bűncselekménynek minősül.

Kiemelt kép: illusztráció