Szerető családhoz került az a kutyus, amely egy autó lökhárítójába ragadt, miután elütötte a gépkocsi sofőrje. A kutya Kecskemétről Szolnokra utazott az autó karosszériája alatt. Most nemcsak új otthont, hanem egy kutyabarátot is kapott.

Egy egész országot döbbentett meg a beagle-keverék története: a négylábút Kecskeméten ütötte el egy szerb férfi, aki egy szolnoki hotelbe igyekezett. Szerencsére a parkolóban egy szerelő észrevette a fogságba esett kutyust. Az eb karcolás nélkül megúszta a balesetet.  Akkor Nagy Marianna civil állatvédő vette gondozásba az ebet. Az esetről bővebben a LikeNews.hu is beszámolt, a cikket itt éred el.

„Nagy szerencse, hogy alig három nap alatt szerető családhoz került, ez egyáltalán nem általános. Vannak olyan négylábúak, amelyek problémásabbak, az átélt traumák egy életen át elkísérik. Mások elfelejtik a velük történteket, kevesebb időt igényel, hogy megszokják új környezetüket. Úgy érzem, Haninál nem lesz gond, mert bár először visszahúzódó volt, hamar megnyílt. Tudtam, hogy Anikóéknál jó helyen lesz, Tibi is egy hasonló temperantumú kutyus” – mondta Marianna.

„Az első pillanattól kezdve nem volt kérdés, hogy velünk marad-e Hani. Úgy vágtunk bele, hogy lesz, ami lesz” – mesélte a Blikknek Hasznos-Vermes Anikó

A kutyus új gazdája már korábban is örökbe fogadott egy kutyát, aki most Hani barátja lett. Anikó pedig tapasztalatból tudja már, hogy hogyan kell bánni a gazdátlan állatokkal.

„Ingerszegény környezetből érkezett, minden, ami a szeretettel kapcsolatos, ismeretlen számára. Bárhova megyünk sétálni, vagy akár csak az udvarra játszani, már rohanna vissza a házba, mintha attól félne, hogy megszűnik az a kényelem, ami most megadatik neki” – mondta Hasznos-Vermes Anikó

Kiemelt kép: Hani és Tibi kutya/ Forrás: Facebook