Gázpalackokból szivárgó gáz robbant be a főváros melletti Solymáron egy családi ház emeletén. A szándékosság gyanúja miatt helyszínelők dolgoznak a területen.

Kedden délelőtt hangos robbanás riasztotta a Panoráma utca lakóit. A tűzoltók és a mentők nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ahol egy hatvan körüli férfit találtak az udvaron, akit súlyos égési sérülésekkel mentőhelikopter szállított kórházba – tuda meg a Solymáronline.hu a Solymári Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokától, Földesi Jánostól.

Az épületben gázpalackokat találtak, az azokból szivárgó gáz robbant be. A légnyomás megemelte az egész födémszéket, kitörte a nyílászárókat és leszakította a burkolatokat, de a szomszédos házakban nem esett kár.

A solymári önkormányzat azonnal statikust küldött a helyszínre, aki nem minősítette lakhatatlanná az épületet. Egy ponton kellett megerősítést végezni, hogy le tudják folytatni a vizsgálatot.

Szekszárdon is robbant a gáz

Gázrobbanás helyszíne Szekszárdon – MTI Fotó/Kiss Dániel

Néhány nappal ezelőtt, október 9-én, Szekszárdon a Herman Ottó utcában történt nagy erejű robbanás miatt az épület két lépcsőházában húsz lakás vált lakhatatlanná, öten megsérültek, és csaknem száz ember otthona szenvedett károkat.

Kiemelt kép: A solymári robbanás helyszenén készült felvétel – MTI Fotó/Mihádák Zoltán