Hatszor kapták el a rendőrök jogosítvány nélküli vezetés miatt azt a 20 éves pápai férfit, aki az ünnepek alatt okozott halálos balesetet.

A 20 éves pápai férfi két éven belül, összesen tíz alkalommal sértett szabályt. Ebből négy esetben csendháborítás miatt, további hat esetben pedig engedély nélküli járművezetés miatt vonták felelősségre a férfit. A legutolsó esetben százötvenezer forint pénzbírságot és járművezetéstől eltiltást kapott. Ám ez sem tántorította el attól, hogy ismét autóba üljön.

Barátjával Pápára tartottak amikor Gecse és Vaszar között a kocsi megcsúszott és egy villanyoszlopnak ütközött. R. Bálint életéért hosszasan küzdöttek a mentők, de nem tudták megmenteni. A kocsit vezető 20 éves férfi, a kezén, a nyakán és a fején sérült könnyebben.

A LikeNews.hu a balesetről részletesen ebben a cikkében írt.

A húszéves férfi a deltahirek.hu-nak elmondta, hogy nagyon sajnálja a történteket, a legjobb barátját vesztette el. Hozzátette, nem emlékszik arra, hogy felhívta a barátnőjét, arra sem, hogy ki hívta a mentőket. Az utolsó képe csak annyi volt, hogy csúszik az autó.

A férfi szabálysértési őrizetbe volt, a napokban jogerősen, több mint kétszázezer forint pénzbírságra sújtotta a Veszprémi Járásbíróság. Ügyvédje szerint a férfinek ezután kezdődik a bűnügyi kihallgatása, a halálos baleset okozása kapcsán. Ha kiderül mennyit ivott a baleset előtt, akár nyolc év börtönt is kaphat.

Kiemelt kép: a gecsei baleset okozó a bíróságon – Forrás: deltahírek.hu/Ács Krisztián