Fiúgyermeknek adott életet kedden Eugénia hercegnő, a brit uralkodó 31 esztendős unokája. Az újszülött a 11. helyre került a brit trónutódlási sorban és II. Erzsébet királynő kilencedik dédunokája.

Eugénia hercegnő András yorki herceg lánya

Eugénia hercegnő András yorki hercegnek, a királynő harmadik gyermekének másodszülött leánya. Édesanyja András elvált felesége, Sarah Ferguson. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A kisfiú délelőtt jött a világra

A Buckingham-palota kedd esti bejelentése szerint a kisfiú délelőtt jött a világra a londoni Portland kórházban, ugyanott, ahol 1990-ben édesanyja.

FRISS! Puzsér Róbert alaposan beleállt Szabó Zsófiba – Ezt gondolja a megmondóember a műsorvezető válásáról

Erzsébet királynő nagyon örül

A gyermek 8 font és 1 uncia, vagyis 3657 gramm súllyal született. A királyi család londoni hivatalának közleménye szerint a királynő – aki áprilisban ünnepli 95. születésnapját – és férje, az idén 100 esztendős Fülöp edinburghi herceg elragadtatással fogadta a legújabb dédunoka érkezését.

Még nem tudni a gyermek nevét

A palota a gyermek nevét egyelőre nem ismertette. Eugénia, aki angol irodalmat és történelmet tanult Newcastle egyetemén, a tizedik a brit trónutódlási sorban, nővére, Beatrix hercegnő után, de valójában senki nem számol azzal, hogy valaha is ő lenne az Egyesült Királyság uralkodója. Jóllehet hercegnőként és az uralkodó unokájaként jogosult a “királyi fenség” megszólításra, a királyi család hivatalos tevékenységében nem vesz részt, polgári állása van, a londoni Hauser and Wirth kortárs képzőművészeti galéria igazgatói tisztségét tölti be.

A királyi család az Instagramon is megosztotta az örömhírt

Valószínűleg sosem léphet trónra

Ennek megfelelően szinte teljes biztonsággal kizárható az is, hogy kedden született első gyermeke valaha trónra lép. Eugénia és polgári származású férje, Jack Brooksbank 2018. október 12-én házasodott össze. Az esküvő a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában volt, II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg, valamint 850 meghívott vendég jelenlétében.

Eugénia itt ismerkedett meg a férjével

Jack Brooksbank 2010-ben, egy svájci sítúrán ismerkedett meg Eugéniával, és három éve, nicaraguai utazásuk idején kérte meg a hercegnő kezét.

Ezt kell róla tudni

A vagyonos családból származó Brooksbank divatos – a királyi család ifjabb tagjai által is látogatott – londoni klubok és szórakozóhelyek igazgatója volt, ezzel azonban néhány éve felhagyott és saját borkereskedő céget alapított. Emellett az Oscar-díjas hollywoodi sztár, George Clooney és barátai alapította Casamigos tequilacég globális márkanagykövete. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A LikeNews az angol királyi családdal kapcsolatos további hírei itt érhetők el.

Kiemelt kép: Erzsébet királynő, Wikipédia