Szomorú hírről számolt be a Katona József Színház: elhunyt az intézmény egyik alapítótagja, a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari díjas színésznő, Olsavszky Éva.

Facebookon tették közzé a halálhírét

„92 éves korában elhunyt Olsavszky Éva, a Katona József Színház alapító tagja. 1947-ben lépett először színpadra, hosszú pályája alatt a drámairodalom prózai és operett-főszerepeinek sokaságát játszotta el.” A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

73-ban kapott Kossuth-díjat

Férjével, a 2015-ben elhunyt Kun Vilmossal együtt vidéki színházak ünnepelt vezető színészei voltak, együtt szerződtek Kaposvárról a Nemzeti Színházba 1980-ban, majd a Katonába 1982-ben. Már 44 évesen, 1973-ban Kossuth-díjat kapott. Olsavszky Évát a Katona József Színház saját halottjának tekinti, nagyszerű alakításaira, kedves, finom lényére szeretettel emlékezünk.” – írta a hivatalos Facebook-oldalán a színház.

FRISS! Aggasztó dolgokról beszélt Szlávik János: csökken a súlyos betegek átlagéletkora, többen kerülhetnek intenzívre is

A teljes posztot itt nézhetik meg

91 éves volt

A legendás színésznő 91 évet élt. 1929 szeptember 18-án született Budapesten. Színészi pályáját a Jókai Színházban kezdte, de a Magyar Néphadsereg színházának is a tagja volt később.  

Ez is érdekelhet: 41 éves férfi az elmúlt 24 óra legfiatalabb koronavírus áldozata, ilyen alapbetegséggel küzdött

A Katona József Színház egyik alapítója

Több magyar nagyvárosban is játszott, a debreceni Csokonai Színháznál is szerepelt, valamint 1980-tól a Nemzeti Színházban is. 1982-től haláláig a Katona József Színház alapító tagja volt Olsavszky Éva.

Férje 2015-ben hunyt el

A színésznő férje, Kun Vilmos, akivel évtizedekig voltak ugyanannak a társulatnak a tagjai 2015-ben hunyt el. Összesen hatvanhét bemutatón léptek együtt színpadra. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet: Máig küzd a koronavírus egyik szövődményével a várandós Hódi Pamela

Kiemelt kép: Illusztráció, Pexels