Elhunyt Sylvain Sylvain, a New York Dolls gitárosa. Az ikonikus punkzenész szerdán rákban halt meg, a hírt felesége közölte a Facebookon.

Évekig harcolt

Wendy Mizrahi posztjában közölte, hogy 69 éves férje az elmúlt két és fél évben harcolt a betegség ellen – írja a Deadline.com.

A Rolling Stone magazin hozta meg a sikert

A New York Dolls első, 1973-es debütáló albuma megjelenésekor kevés figyelmet keltett, a Rolling Stone magazin azonban minden idők 500 legjobb albuma közé sorolta, a zenekar pedig a nyomdokain kialakuló punkgeneráció éllovasává vált – írja az MTI.

Sokoldalú zenész

A Sylvain Mizrahi néven Kairóban született zenész családjával előbb Franciaországba, majd New Yorkba költözött. Itt alapított zenekart Actress néven Arthur Kane-nel, Johnny Thundersszel és Billy Murciával, akikkel aztán 1971-ben létrehozták a New York Dollst. Mizrahi sokoldalú zenész volt, az első két albumon gitáron, basszusgitáron, zongorán játszott és dalokat is írt.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Gyász: Meghalt a Szomszédok sztárja, Mágenheim Juli udvarlója

Az új zenekar

A New York Dolls 1977 után befejezte a közös zenélést, Sylvain ezt követően újabb zenekart hozott létre, a Criminalst Bobby Blain, Michael Page és Tony Machine közreműködésével, emellett szólókarrierjén is dolgozott.

Szólókarrier

1979-ben kiadta Sylvain Sylvain című szólólemezét, majd 1981-ben a Syl Sylvain and the Teardrops, 1998-ban pedig a Sleep Baby Doll címűt.

Újra összeálltak

A New York Dolls 2004-ben újra összeállt, három újabb lemezt adtak ki: ezek a One Day It Will Please Us to Remember Even This, a Cause I Sez So és a Dancing Backward in High Heels.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: illusztráció