85 éves korában elhunyt David Prowse, az a férfi, aki Darth Vader páncélja alatt rejtőzött még az első Star Wars trilógiában.

Az erő legyen vele

A Bristoli testépítő 85 éves volt, a szomorú hírt peidg az ügynöke közölte a sajtóval, egy Star Wars klasszikust idézve: „ Az Erő legyen vele, örökké!”.

FRISS!

“Eddig 15 ezren jelezték, hogy szeretnének ott lenni apu temetésén” – megszólalt Benkő László fia, szűk körben búcsúztatják a zenészt

A halál pontos oka még nem ismert

A brit színész halálának pontos okát még nem tudni, csupán annyit, hogy Prowse rövid betegséget követően hunyt el – írja a BBC.

Ezért lett ő Darth Vader

A BBC-n emlékeztek rá. hogy Prowse-t kitűnő fizikuma miatt választották ki a feladatra, Darth Vader hangját azonban James Earl Jones kölcsönözte.

EZ IS ÉRDEKELHET!

“Nagyon megrendültem” – Ezzel az 52 évvel ezelőtti fotóval búcsúzik Balázs Fecótól Fenyő Miklós

Több filmben is szerepelt

Az egykori testépítő egyébként több filmben is szerepelt a Star Warson kívül: Arnold Schwarzeneggerrel és a tévésorozatban a Hihetetlen Hulkot alakító Lou Ferrignóval is jó barátságot ápolt, amikor még versenyeztek. Sokan nem tudják, de például ő készítette fel fizikailag Christopher Reeve-et Superman szerepére.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Megszólalt Balázs Fecó haláláról Berkes Olivér – Vele lépett utoljára színpadra a zenészlegenda

Sorozatokban is feltűnt

A korábbi súlyemelő Prowse részben a sportnak is köszönhette hatalmas méretét, majd a sportot hátrahagyva lett színész. A Green Cross Code Man szerepével is nagyot alkotott, amiben a közúti közlekedés biztonságosságára hívta fel a figyelmet. Emiatt lett a Brit Birodalom Rendjének tagja. Később láthattuk még a Ki vagy, doki? és Az Angyal tévésorozatokban is. Nyugodjon békében!

Kiemeltk kép: Illusztráció