A váci Radnóti Miklós Általános Iskola kapujánál állítólag gyermekrablási kísérlet volt, egy 12 éves kislányt próbált meg elcsalni egy férfi. Az esettel kapcsolatban nyomozást indított a rendőrség.

Az egyik váci Facebook oldalon osztották meg azt az információt, miszerint „Ma délután gyerekrablási kísérlet történt a váci Radnóti Miklós Általános Iskola kapujánál. Egy ismerősöm 12 éves kislányát próbálta meg elcsalni egy középkorú, közepes magasságú, rekedt hangú és átlagos testalkatú férfi. Zöld kabátot és sapkát viselt. A hírhedt „Szia, Anyukád mondta, hogy vigyelek haza!” mondattal. Az érintett iskola vezetése tud róla, a rendőrségi feljelentés holnap megtörténik.
Minden szülőt kérek, hogy figyeljen jobban a gyerekére.” – írta hétfőn a posztoló.

A poszthoz sokan hozzászóltak, volt olyan szülő, aki rémületében felügyelet nélkül iskolába sem akarja engedni a gyermekét, és olyan hozzászóló is akadt, aki szerint rémhírkeltésről van szó.

Kedden a BudaPestkörnyéke.hu hírportál megkereste a rendőrséget és az érintett iskolát. Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőrkapitányság szóvivője arról tájékoztatta a portált, hogy a „Váci rendőrkapitányság vizsgálja az eset körülményeit”.

A váci Radnóti Miklós Általános Iskola vezetője, Laczi István azt a tájékoztatást adta, hogy az ügyben szülői feljelentés alapján rendőrségi nyomozás folyik.

A gyermekrablás tényét tehát senki sem erősítette meg, de nem is cáfolta, vizsgálják, hogy mi történhetett.

Sokan zaklatják a gyerekeket

Budapesten és a nagyvárosokban komoly probléma a kiskorúakkal szemben elkövetett hasonló jellegű bűncselekmények száma. Több település Facebook oldalán is fel-feltűnnek olyan posztok, hogy valaki követte a gyereket suliból hazafelé az utcán.

A LikeNews hírportálon többször írtunk iskolák, játszóterek környékén garázdálkodó szatírokról, cukros bácsikról. Emlékezetes, hogy ősszel egy gödöllői apuka a Facebookon kért segítséget, mert a HÉV-en a hazafelé utazó gyermekét molesztálta egy alak.

Kiemelt kép: váci Radnóti Miklós Általános Iskola – Forrás: Google