A korábban felesége életére törő H. Gábor a rácsok mögött évekig színlelte, hogy megváltozott, és jó apja lehet gyermekeinek. Szabadulása után három hónappal a férfi borzalmast tettre vetemedett: megfojtotta 13 éves nevelt lányát és 10 esztendős fiát.

Ép ésszel felfoghatatlan brutalitással végzett két gyermekével a 35 éves H. Gábor Győrben.

A LikeNews.hu itt és itt írt az esetről.

A borzalmas nap

A gyerekek láthatáson voltak az apjuknál, a 13 esztendős Lilit és a 10 éves Márkot megfojtotta, egyedül a legkisebb lányt, a 6 esztendős Lénát hagyta életben. Aztán átment egy másik szobába, és felakasztotta magát. Szinte hihetetlen: a börtönviselt férfi évekig tartó színjátékkal tudta elérni, hogy találkozhasson a gyerekekkel.

A legkisebb gyerek összeomlott

A szomszédoknak a nagy hangzavar tűnt fel, és hogy a kislányt ölben hozzák le a lakásból.

A Bors információink szerint a kis Lénának mesét tett be az apja, míg testvéreivel végzett, de hiába, állítólag a gyerek mindent hallott. Úgy tudjuk, a kislány olyan sokkot kapott, hogy képtelen volt járni, ölben hozták le az emeletről, és azóta is a győri kórház pszichiátriai osztá­lyán fekszik.

A szomszédok semmiről sem tudtak

A gyilkosság helyszínén apró mécsesekkel emlékeznek a lakók a szörnyűségre. A házban lakók elmondták, hogy sosem hitték volna, hogy Gábor ilyen rémtettre vetemedik.

„Nemrég költözött ide, sokszor dohányoztunk együtt, normális, barátságos, kimondottan kedves embernek tűnt Pont ez előtt a szörnyűség előtt mesélt arról, hogy mennyire várja, hogy jöjjenek hozzá a gyerekek, mindig nagy szeretettel beszélt róluk. Arról Gábor hallgatott, hogy börtönben ült a költözés előtt, a lakók annyit tudtak, hogy tisztességesen dolgozik, és hogy elvált. Aztán eljött ez a borzalmas vasárnap. – mesélte a Borsnak Molnár Istvánné Éva.

Oltalomért könyörgött szomszédaihoz Annamária

A 13 éves lány, Liliána szombathelyi iskoláján fekete zászló lobog, osztálytársai döbbenten állnak a tra­gédia előtt.

„Lili nagyon jóban volt a nevelőapjával, szinte igazi apjaként szerette, örömmel kísérte el kistestvéreit hozzá” – mondta könnyes szemmel a lány egyik ismerőse.

A gyerekek az anyjukkal, T. Annamáriával éltek egy szombathelyi tömbház­ban.

„Annamária támogatta, hogy a gyerekek találkozzanak az apjukkal. Gondolom, azt hitte, hogy Gábor megjavult, a gyerekeket sosem bántotta” – mondta a Borsnak a nő egyik szomszéd, aki hozzátette: a lakók sosem értették, az őt ért támadás után Annamária miképp bízhatott meg a férfiban. A szomszédok emlékezetébe mélyen beleivódott az a szörnyű nap, amikor a szétvert arcú, több sebből vérző Annamária az életéért küzdve kúszott ki a lakásából és könyörgött oltalomért. 2016-ban hajszálon múlott a nő élete. Most a férfi azokét vette el, akik a legtöbbet jelentettek Annamária számára.

A győri gyilkosság miatt az igazságügy minisztert is kérdőre vonták. Erről ebben a cikkben írt a LikeNews.hu

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a győri gyilkosság után – Forrás: police.hu