Emberfeletti erőre utalnak Gesztesi Károly életének utolsó pillanatai. A művész ugyanis bár rosszul lett az autójában, mindent megtett annak érdekében, hogy másnak ne essen baja és ne okozzon balesetet.

Szombaton, vezetés közben lett rosszul a színész, autójával félreállt és maga hívta a mentőket.

A LikeNews.hu itt, itt és itt írt Gesztesi Károly halálának körülményeiről.

A tragédia helyszínén arról beszéltek az emberek, a színész félrerántotta a kormányt, hogy a járdára kormányozza az autóját és ne csapódjon bele a szembe jövő forgalomba.

Erre utalnak azok a helyszíni fotók is, amelyeken jól látszik, még nagyobb tragédiába történhetett volna, ha nincs annyi lélekjelenléte, hogy megfékezze az autót. A forgalmas Podmaniczky utcában délután erős volt a forgalom, így csak Károlyon múlt, hogy mások nem sérültek meg. Úgy tudni, ekkor még maga hívta a mentőket és kért segítséget.

A riasztás 15 óra környékén érkezett.  A rendőrség és a mentők is helyszínre érkeztek. Gesztesi Károly moziból tartott arra a helyszínre, ahonnan kollégáival közösen indult volt a szegedi fellépésre.

A helyszínre perceken belül hamar kiérkeztek a hatóság emberei, egy paravánnal takarták el azt a sarkot, ahol megkezdték a küzdelmet a színész életéért. 50 percen keresztül próbálták újraéleszteni Gesztesit, de hiába a gyors intézkedés, már nem tudták megmenteni az életét. Nem sokkal később a legidősebb fia, Gesztesi Máté is megérkezett… Végül Gesztesi kocsiját egy trélerre tették fel és elszállították.

A színész a Páratlan páros című előadására igyekezett Szegedre, amikor megtörtént a tragédia. Színészkollégája, Pintér Gábor megható sorokkal búcsúzott barátjától: „Tegnap még együtt játszottunk Szlovákiában, most is rád vártunk, mentünk volna Szegedre előadásra. Nem érkeztél meg, és már nem is fogsz. Felfoghatatlan” – írta.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI