Új tulajdonosa van Gesztesi Károly budakalászi házának. A nyolc szobás ingatlan közel 200 millióért kelt el, vagyis mind az 5 gyermeke csaknem 40 millió forintot örökölt a művésztől.

5 gyermek osztozik az örökségen

Lezárult a hagyatéki eljárás így Gesztesi Károly mind az öt gyermeke: Máté, Márk, Dávid, Panka és Áron osztozott a budakalászi ingatlan tulajdonjogain és az érte kapott összegen is, amely a Blikk információi szerint 190 millió forint. 

Lenyomták az árát

Az örökösök tavaly nyáron hirdették meg és 220 millió forintot kértek a közel ezer négyzetméteres telken felhúzott 217 négyzetméteres, nyolcszobás házért. Ám so­káig nem találtak vevőre, ezért később levitték az árat, 200 millióért volt fent több, ingatlanokkal foglalkozó oldalon.

190 millió környékén kelt el

Amikor ­ennyiért sem talált vevőre, tovább csökkentették az összeget, és 190 millió forintért várta új tulajdonosát. Végül nem is kellett sokáig várni, ugyanis idén áprilisban egy házaspár vásárolta meg a csodás házat, amelyre a tulajdoni lap szerint 91 mil­liós jelzáloghitelt vettek fel.

Gesztesi Károly imádta ez a házat

A tragikus hirtelenséggel elhunyt színész egyébként imádta ezt a házat, ami mediterrán stílusban épült. Gesztesi Károly minden szegletét szerette, ugyanis a saját ízlése szerint tudta berendezni azt. „Ez tulajdonképpen egy legényház, egyedül élek itt, de a gyermekeim bármikor jöhetnek hozzám” – nyilatkozta 2013-ban a néhai színművész. A cikk ide kattintva folytatódik.