Egy ember meghalt, amikor két személyautó összeütközött szerdán az 1-es főúton nem messze Budapesttől, Bicskénél, közben megdőlt a napi melegrekord

A baleset Bicske külterületén, a 34-es kilométernél történt, az első információk szerint az egyik jármű vezetője a helyszínen meghalt. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére teljes szélességében lezárták az 1-es főutat, kerülni Bicskén keresztül lehetett.

Országos melegrekord

Közben ismét megdőltek a napi melegrekordok, az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai alapján, ez már sorozatban a negyedik rekorddöntő nap.

Mostanáig október 23-án 2013-ban Pestszentlőrincen volt a legenyhébb a hajnal, akkor 16,3 Celsius-fokot mértek. Most viszont a fővárosi János-hegyen a leghidegebb órákban is mindössze 16,5 fokig hűlt le a levegő.

A fővárosi maximumhőmérsékleti rekord mostanáig 24,9 fok volt, ezt szintén 2013-ban Pestszentlőrincen regisztrálták. Most Újpesten másfél fokkal melegebb volt, 26,4 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Az eddigi országos melegrekord ezen a napon szintén 2013-as volt, akkor Baján 27,3 fokot mértek. Az új rekord a Békés megyei Dombegyházáé, ott szerdán 28,2 fokig melegedett fel a levegő.

Az előrejelzés szerint a hétvégén mérséklődik kissé a meleg, majd jövő hétfőn egy markáns hidegfront hoz mintegy 15 fokos lehűlést.

MTI, Kiemelt kép: illusztráció