A stressz, a testkép és a hormonok mind hatással lehetnek a hálószobai életedre, de ez egy kis munkával mindig javítható. A szakértők szerint a férfiak naponta 388-szor, míg a nők akár 140-szer is gondolnak arra a bizonyos együttlétre.

Több csók. A férfi nyálában lévő tesztoszteron növeli a nő libidóját, ezért a csókolózás nem elhanyagolandó dolog.

D-vitamin. Télen nemhogy a hálószobai jelenetekhez, de néha még felkelni sincs kedvünk a hideg, borongós napokon. A D-vitamin a napsütés jótékony hatásainak hiányát pótolja, hiszen tavasszal és nyáron elég fél órát a szabadban töltenünk, és megvan a napi elegendő vitaminbevételünk, de télen erre ritkán akad lehetőség – írja az nlc.hu

Férfiaknál: kevesebb edzés. A mérsékelt testmozgás serkenti a vágyat. Az Észak-Karolinai Egyetemen megállapították, hogy a túlzott mértékű edzés csökkenti a tesztoszteronszintet, valamint a férfiak kedvét.

Macagyökér. A gyökérzöldség a vegán testépítők egyik nagy kedvence, mely számos jótékony hatása mellett férfierő növelő hatásának köszönhetően nagyon népszerű. A Macában lévő cinkről köztudott, hogy nélküle a szervezet nem képes tesztoszteront termelni. Általában por formájában szokták turmixba keverni.

Ház körüli teendők férfiaknak. Ennek nagyon prózai magyarázata van. Általában a nők azok, akik a házimunkát elvégzik, és mire a végére érnek, mindenhez van kedvük, de együtt lenni általában a legkevésbé.

Kevesebb magunkhoz nyúlás. Egy kapcsolatban is fontos természetesen, de módjával. Ha azon kapod magad, hogy naponta kényezteted magad, már meg is kaptad a magyarázatot, miért nincs kedved összebújni a másikkal.

Kiemelt kép: illusztráció