Két autó ütközött a 23. kerületben szerdán 11 óra körül, az 5-ös főúton, az M0-s autóút magasságában. A balesetet egy illegális bevándorlókat szállító autó sofőrje okozta.

Az elsődleges adatok szerint a balesetben hét ember megsérült – írja honlapján a rendőrség. Az MTI azt írja, hogy az M5-ös autópályán Lajosmizse térségében a Készenléti Rendőrség járőrei akartak ellenőrizni egy embercsempészéssel gyanúsítható férfit szerdán. A gépkocsi közel-keleti származású vezetője a rendőri jelzésre nem állt meg, elmenekült, ezért a járőrök követték.

A sofőr a XXIII. kerületben elvesztette uralmát a gépjármű felett, és összeütközött egy szemből érkező autóval. Az embercsempészéssel gyanúsítható férfi autójában öt illegális bevándorló utazott. A sofőrnek német ideiglenes tartózkodási engedélye van.

Mentőhelikopter a baleset helyszínén – Forrás: Balesetinfó/Dzsoni Autómentő fotói

A helyszíni, nem megerősített információk szerint a fekete autóban öt migráns és a sofőr sérült meg, a vétlen autóban csak a sofőr volt, végül mind a hét sérültet mentő szállította kórházba, bár két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre – írják a Balesetinfó Facebook csoportban.

A rendőrök a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták a balesettel érintett útvonalat.

Kiemelt kép: Baleset az 5-ös úton – Forrás: Balesetinfó