A póló annyira alap darabnak számít a legtöbb ember ruhatárában, hogy azt gondolhatnánk, nem különösebben nehéz feladat választani az üzletek kínálatából. Ez azonban nem teljesen igaz, hiszen ha körülnézünk, láthatjuk, hogy óriási mennyiség áll rendelkezésünkre, ami a pólókat illeti. És persze ezek nagyon eltérő tulajdonságokkal is rendelkeznek, például a külsejük és az anyagösszetételük tekintetében.

A bőség zavarában nem egyszerű eldönteni, hogy a milliónyi póló közül melyiket válasszuk. Ha csak szétnézünk itt a bolf.hu oldalon láthatjuk, hogy milyen sokféle lehetőség van, és ez csak egyetlen pólótípus. Ez a fazon ugyanakkor nagyon népszerű: a galléros póló egyszerre lehet sportos és elegáns, függően a színétől és a mintájától.

De vissza a választáshoz: mire figyeljünk, ha pólót keresünk?

Esztétikai és kicsit gyakorlatiasabb szempontokat egyaránt szem előtt kell tartanunk, ha azt szeretnénk, hogy olyan pólóink legyenek, amik kényelmesek, jól néznek ki, és igazán passzolnak hozzánk.

Kezdjük talán a gyakorlatiasabb szegmenssel, ez pedig a póló anyagösszetétele. Néhány évvel ezelőtt a csapból is az folyt, hogy csakis tiszta pamutot érdemes venni mindenből, mert ez a legjobb a bőrnek. Nos, ez nem feltétlenül igaz 100 százalékosan.

Az, hogy milyen anyagösszetételű póló mellett célszerű letenni a voksunkat, azon is múlik, hogy mire használjuk a pólót. Ha megnézünk például sportolásra szánt ruhadarabokat, látható, hogy véletlenül sem 100% pamutból készültek. Egyszerűen azért, mert a pamut, bár szellőzik, kellemetlenül átázik, csurom víz lesz az ember az izzadtságától, és hűvösebb időben ennek egy kellemes tüdőgyulladás is lehet a vége, ha például szeretünk a levegőn futni.

Valójában a poliészter korántsem olyan ördögtől való, mint ahogy az a köztudatban szerepel, sőt. Ma már nagyon jó minőségű ruhákat tudnak poliészterből is előállítani, ezért nem kell megijedni, ha meglátjuk a címként ezt a feliratot. A 100 százalék pamut egyébként azért sem jó, mert nem rugalmas. Sokkal kényelmesebb a ruha, ha van benne legalább egy kis elasztán. A gyűrődésről nem is beszélve.

Jöhet az esztétikum!

Ha sikerült kitalálni, hogy milyen anyagból készült pólót szeretnénk, elkezdhetünk foglalkozni azzal a kérdéssel is, hogy a pólónk hogy nézzen ki. Bizonyára mindenkinek megvan a kedvenc fazonja. Sokan szeretik például a galléros pólókat, mégpedig azért, mert, ahogy már említettük, laza, sportos viseletnek és elegánsabb öltözéknek is tökéletes lehet.

Leginkább a minta fogja meghatározni, hogy a kettő közül melyik lesz. Egy színes, mintás darab inkább hat lazának. Ha már kétféle szín van benne, vagy csak maga a gallér más színű, sportos érzetet kelt. Az elegánsabbak az abszolút egyszínű darabok – ezek nagyon jól mutatnak a gallérral és a gombokkal nyaktájékon.

Persze a mintás galléros pólók stílusa is eltérő lehet a szín és a minta függvényében. Ez már egyéni ízlés kérdése, hogy kinek melyik tetszik, melyiket érzi magáénak. Farmerrel kombinálva bármelyik póló tökéletesen mutat. Kísérletezzünk bátran, hogy megtaláljuk azt, ami igazán illik hozzánk!

Ez egy szponzorált cikk, ha ön is szeretne ilyent, kattintson ide!