Milyen nézőpontjaid és ítéleteid vannak a pénzzel kapcsolatban, melyekkel kizárod a lehetőségeket és saját magadat a folyamatos anyagi bőség teremtéséből?

Hány olyan berögzült séma van az életedben, amit követsz? Netán a szüleid kis anyagi valóságban éltek és elképzelhetetlennek tartod, hogy túlteremtsd őket? Vagy mindig elköltöd az összes pénzedet és örökös kátyúban vagy? Az Univerzum végtelenül gazdag és örömmel bocsát számodra bármennyi pénzt. Zelend Niki a LikeNews hírportál sztárszakértője az alábbi nézőpont formáló módszereket javasolja ehhez.

Áramoltasd a pénz energiáját

Beszív – kifúj. Ennyi a levegővétel, ettől élsz! Belegondoltál-e már abba, hogy a pénz pont ugyanannyira lehet könnyed számomra, mint a légzés. Napi 5 percet szánj kérlek a következő gyakorlatra! Állítsd be a telefonod időzítőjét és 5 percen keresztül semmi mással ne foglalkozz, csak figyeld a légzésed. Belégzésnél mondd azt, hogy ’belélegzem a pénzt’, kilégzésnél, hogy ’kilélegzem a pénzt’. Nem szükséges hangosan csinálnod a gyakorlatot! Ismételd ezt 21 napig és nézd meg, milyen változások jönnek létre.

Válts nézőpontot

Nincs pénzem arra, hogy …. Nem engedhetem meg magamnak, hogy … Hányszor hallottad ezt a kifogást, akár saját magadtól? A helyzet az, hogy a kifogásokkal csak indokot keresel magadnak arra, hogy még véletlenül se teremtsd meg, amire vágysz. Mi lenne, ha ehelyett a következő kérdéssel mennél: Milyen lehetőségem van, amit még nem vettem észre, amivel több pénzt teremthetek? Érzékeled, hogy teljesen más az energiája a kettőnek?

A tér bőség

A küzdelmek mindig hiányra alapoznak. Minden konkrétum, amihez ragaszkodsz, hogy mennyi pénzed, milyen házad és munkád van, szintén a hiány terében megélt dolog. Amikor túllépsz a korlátokon és hajlandó vagy elengedetten belelazulni, ott fedezheted fel a bőség terét. Mert minden ebből a térből jön!

Legyél hajlandó a pénz birtoklására

Ennek a világon semmi köze ahhoz, hogy mennyi pénz van a bankszámládon. A pénz birtoklása az energia olyan szintje, hogy azt érzed, nincs hiány az életedben. Amikor arra fókuszálsz, hogy „szerezned” kell a pénzt, akkor a „nincs elég”-re koncentrálsz. Csakhogy a pénz azokat a dolgokat találja meg, amik csábítják. Akik csak elkölteni szeretik a pénzt, valójában gyakran utálják a pénzt. Akik tényleg szeretik a pénzt, azok hajlandóak birtokolni és elkölteni.

Generáld a pénzt, ne teremtsd

Volt már olyan veled, hogy valakire gondoltál és megcsörrent a telefonod, mert ő hívott? Ez a generálás. Sokféle módon generálhatsz pénzt, mindegyik arról szól, hogy követed az energiát. Olyan munkát választasz, amiben hiszel, ünnepled az életed, eleget kérsz a munkádért, keresed a lehetőségeket, megköveteled magadtól, hogy megvalósítsd azt, amit szeretnél.

Az energiakövetés egészen más, mint amikor kiokoskodsz valamit. A pénz az örömöt követi, az öröm nem követi a pénzt. Vajon hogyan változna az életed és a pénzügyeid, ha több örömöt és könnyedséget engednél magadhoz?


Zelend Niki, Éberség fejlesztő, Access Bars Facilitátor korábbi írásai:

Zelend Niki, Éberség fejlesztő, Access Bars Facilitátor

Niki hitvallása: „Hiszem, hogy végtelen éberséggel, lehetőséggel és választással – magunk teremtjük az életünket!”


Kiemelt kép: illusztráció