Vasárnapi brit sajtóértesülés szerint politikai pályára készül és akár az amerikai elnöki tisztségért is indulhat Meghan sussexi hercegné, Harry herceg amerikai felesége.

Erzsébet királynőtől kapott címet

Harry és Meghan 2018. május 19-én házasodott össze a London nyugati határában fekvő Windsorban, a brit királyi család legősibb rezidenciáján. Az esküvő után a házaspár a Sussex hercege, illetve hercegnéje címet kapta II. Erzsébet királynőtől, Harry nagymamájától. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megtartotta az amerikai állampolgárságát

A 39 éves Meghan ugyanakkor megőrizte amerikai állampolgárságát, és a Mail on Sunday című vasárnapi brit bulvárlap által idézett bennfentes források szerint ennek egyik oka az volt, hogy a hercegné előtt nyitva maradjon az amerikai politikai pályafutás lehetősége.

Kapcsolatokat építene?

A lapnak a legnagyobb brit ellenzéki erő, a Munkáspárt egyik név nélkül nyilatkozó magas rangú tagja azt mondta: Meghan máris elkezdte a kapcsolatépítést az amerikai Demokrata Párt vezető köreiben kampányszervező és finanszírozást felhajtó stábok összeállítása érdekében.

Már 2024-ben indulhat

A Mail on Sunday által idézett illetékes – Tony Blair volt munkáspárti brit miniszterelnök Downing Street-i stábjának egykori tagja, akinek szoros washingtoni kapcsolatai vannak – elmondta: feltételezések szerint Meghan akár a 2024-ben esedékes következő elnökválasztást is célba veheti.

Le kell mondania a hercegnéi címéről

A brit lapnak nyilatkozó amerikai alkotmányjogi szakértők szerint ha Meghan választott közhivatali tisztségért indul az Egyesült Államokban, le kell mondania hercegnéi címéről, mivel ennek megtartása ellentétes lenne a hivatali esküvel.

Tavaly léptek vissza

A házaspár tavaly januárban teljesen váratlanul bejelentette, hogy visszalép a brit királyi család magas rangú tagjaként ellátott hivatalos funkcióitól, pénzügyileg függetlenné válik és a jövőben ideje nagy részét Amerikában tölti.

A botrányos interjú

Harry és Meghan azóta letelepedett Kaliforniában, és a minap világszerte óriási vihart kavaró interjút adott a CBS amerikai televíziónak. A kétórás interjúban, amelyet Oprah Winfrey készített a házaspárral, Meghan alig burkolt utalást tett arra, hogy a brit királyi család tagjaként rasszista előítéletekkel kellett szembesülnie. Elmondta, hogy amikor várandós volt elsőszülött kisfiával, Archie-val, Harrynek “valaki” a királyi családból felvetette, hogy a születendő gyermek bőrszíne “vajon mennyire lesz sötét”.

Öngyilkos gondolatairól is vallott

Az egykori színésznőből lett hercegné azt is bevallotta, hogy öngyilkossági gondolatai voltak, miután összeházasodtak Harryvel a magány és az állandó ellenőrzések miatt. “Egyszerűen nem akartam tovább élni. És ez egy nagyon világos, valós és félelmetes állandó gondolat volt a fejemben” – mondta az interjú során Oprah Winfreynek. KAPCSOLÓDÓ! Döbbenetes interjú: Meghan Markle az öngyilkos gondolatairól és Katalinnal való viszályáról vallott – az is kiderült, hogy milyen nemű babát várnak Harryvel

Nem kapott segítséget

Meghan Markle a királyi család több tagjának is elmondta, hogy mentális segítségre van szüksége, ám ezt nem kapta meg, ugyanis úgy gondolták, hogy ártana a hírnevüknek, ha ő kórházba kerülne.

Ő az első

Meghan Markle személyében a brit monarchia modern kori történelmében először került elvált, afrikai-amerikai gyökerű amerikai állampolgár a királyi családba a trónutódlási lista egyik magas rangú tagjának hitveseként.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Meghan Markle – Forrás: Youtube-videó