A ismert hazai színész először álnéven posztolta véleményét a közösségi médiában egykori iskolájáról, majd egy nyílt levélben számolt be a felsőoktatási intézményben zajló szörnyűségekről.

Gyakran hallani mostanság a Színház és Filmművészeti Egyetemről, az intézmény átalakítása kapcsán, azonban pár nappal ezelőtt az egyik egykori növendék vallott a híres alma máterről.

Balkán Hamlet névvel közölt felkavaró bejegyzést egy színész, akiről kiderült, hogy nem más, mint Hujber Ferenc. A népszerű színész kendőzetlenül leírta, hogy milyen megaláztatásokat kellett elviselnie diákként neki és osztálytársainak, melyek gyakran kimerítették a szexuális zaklatás kategóriáját is.

A színművész beszámol egy konkrét esetről is és megszólítja azon kollégáit, akik tiltakoznak az intézmény átalakítása ellen, hogy sose feledjék, hogy ott mit is tettek velük és ez másokkal ne fordulhasson elő.

Íme a színész levele:

  „Tisztelettel meg szeretném kérni a tüntető és a Színművészeti Egyetem jelen formájában való fennmaradása mellett vagy ellen küzdő »Horvaisokat«, hogy fürdőruhát vigyenek magukkal! Utána menjenek le az Ódry színpad alatti öltözőkbe és zuhanyozzanak le fürdőruhában! Aztán menjenek vissza a színpadra dideregve, fázva, mint kellett anno 1995-ben.

Menjenek vissza, hogy az ott röhögő tanárok megbeszéljék a fülük hallatára, kinek mennyit kell fogyni szeptemberig. Menjenek vissza, és ott a frissen felvett női hallgatók eldöntik arc, alkat, kisugárzás alapján, kivel akarnak dolgozni. Szerintem ez így igazságos. Cseppet sem tisztelettel! Hujber Ferenc”.

Kiemelt kép: Hujber Ferenc – Forrás: tv2