Nádas Györgyöt több mint három évtizedes barátság fűzte a múlt szombaton elhunyt Gesztesi Károlyhoz, sőt Gesztesi volt az egyik tanú Nádas 2013-as esküvőjén is.

Az 57 éves színész jó barátja halála kapcsán az RTL Klub Reggelijében mélyen megrendülve beszélt arról, hogy Az őrület határán című darabban Gesztesi közel tíz évvel ezelőtt a színpadon 25 alkalommal már eljátszotta a halála előtti törté­néseket.

„Bár maga a darab komikus volt, akadtak benne bőven drámai elemek is. A színpadon volt egy nagy üvöltözésünk Karcsival, aki egyszer csak odakapott a szívéhez, és azt mondta: „Gyuri, hívj azonnal mentőt!” – idézte fel emlékeit Nádas György, aki az említett darabban nemcsak színész volt, de az egyik szövegíró is.

„Persze ez csak megírva volt. Akkor én kiszaladtam, sötét lett, és ő az ágyon fekve elénekelte a Zár már a színház című dalt, ami egy színész haláláról szól. Miközben énekelt, a feje felett meghalt színészek képeit vetítették be. Borzasztó, hogy most már az ő képe lenne ott utoljára. És hogy ezt én huszonötször vé­gigjátszottam vele, a halála óta állandóan ez van bennem” – mondta a színész.

Gesztesi és Nádas ugyan 1981 óta, még a Színművészeti Főiskoláról ismerte egymást, első közös színpadi fellépésükre 2011-ig kellett várniuk. Az őrület határán darabban ráadásul bizonyos szempontból önmagukat játszották, hiszen a kimondottan őszinte mű két ismert fővárosi művészről szólt, aki a világ és saját gondjaik miatt a pszichiátriára került.

„ A próbafolyamat nagyon érdekes volt, kevés ilyet láttam, ugyanis a bemutató előtti hétig csak beszélgettünk a darabról. És amikor már tudtuk, mit akarunk mondani egymásnak, ak­kor mentünk fel a színpadra próbálni. A nézőnek viszont minden előadásnál úgy tűnhetett, mintha improvizálnánk, ám az alapkövek mindig ugyanazok voltak” – mondta korábban a TV2 Mokkájában Gesztesi.

Gesztesi Károly tragikus haláláról a LikeNews.hu cikkeit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Nádas György és Gesztesi Károly – Forrás: TV2