Mint megírtuk, tisztázatlan körülmények között életüket vesztette a szadai szafaipark két elefántja Mambo (37) és Betty (35). A parkot a Magyar Nemzeti Cirkusz üzemelteti.

Ifj. Richter József is gyászol

„Augusztus végén elhullt a Casselly cirkuszi família tulajdonába tartozó két afrikai elefánt Mambo (37) és Betty (35). Az állatok nem voltak már fiatalok, de hirtelen elpusztulásuk nagyon megrázta tulajdonosukat René Casselly-t és a minket is. A tulajdonos kérését tiszteletben tartva, a hatalmas trauma és gyász miatt nem hoztunk nyilvánosságra a tragédiát. René pár napja megtörte a csendet, Facebook oldalán ír a család gyászáról. Az orvosi igazolásból nem derült ki a pusztulás pontos oka. A Casselly család kegyeleti okokból úgy döntött, hogy nem kérik az állatok boncolását; a hatóságok felé természetesen megtörtént a bejelentés. Az egész társulat nevében szeretném ezúton is részvétemet kifejezni a család felé, pótolhatatlan veszteség és kimondhatatlan fájdalom, amit mindannyian érzünk” – mondta Richter a Blikknek.

Ez is érdekelhet:

EXKLUZÍV! Medve futott hosszan Miskolc utcáin, videóra vették a rohanó vadállatot, riasztás van érvényben

Az állatvédők felháborodtak

Egy korábbi cikkünkben megírtuk, hogy Daniela Freyer (50), a “Pro Wildlife” állatjóléti szervezet társalapítója azt állította a Bildnek, hogy egy előadás után, egy kamionban pusztultak el az állatok.

Kapcsolódó:

Elpusztult a szadai szafaripark két elefántja: a haláluk körülménye igen rejtélyes

René Casselly Jr. korábban tagadta, hogy nyáron hunytak el az állatok

A Bildnek René Casselly jr. azt mondta, nem igaz, hogy az állatok nyáron pusztultak el. Az elefántokat egy speciális szállító járművön vitték vissza az otthonukba, majd bekísérték őket az istállóba, azonban másnap reggel holtan találták a két állatot.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI