Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta egy 6 éves kislány maradt árván, miután múlt héten egy fiatal házaspár meghalt koronavírusban. A férj 45 éves volt, a feleség 36.  Az esetről a férj unokatestvére számolt be a minap Facebookon. Az árván maradt gyermeket valószínűleg az anya családja veszi magához. Ráadásul a családban nem ez az első tragédia: az unokatestvér húga volt ugyanis az a nő, akit a darnózseli hentes néven elhíresült férj meggyilkolt.

Felfoghatatlan fájdalom

Borzalmas fájdalom érte a családot, ráadásul rengeteg a megválaszolatlan kérdés is. Mint ahogyan azt LikeNews is megírta a 45 éves Zoltán és a 36 éves Bernadett mindketten a koronavírus szövődményeibe haltak bele, utánuk egy 6 éves kislány maradt árván, akit most valószínűleg az anya családja vesz majd gondozásba. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nemrég költöztek új házba

A család nemrég költözött be az új otthonában, Ásványrárón. Hatalmas egyetértésben alakították ki a gyönyörű családi házat és úgy gondolták itt minden adott lesz a boldog élethez, írja a Bors.

Gyönyörű családi ház

Felfoghatatlan fájdalom és megannyi megválaszolandó kérdés. Zoltán és Bernadett nemrég költözött új otthonába, Ásványráróra a most hatéves kislányával. Egyetértésben alakították ki a gyönyörű családi házukat, és úgy vélték, minden adott egy boldog élethez.

Tervezték a jövőt

A kislánynak is kényelmes szobát rendeztek be, és már azon gondolkodtak, hogy hol is kezdje a tanulmányait. Tervezték a jövőt, de az élet, pontosabban a koronavírus közbeszólt.

Szilárd, Zoltán unokatestvére egy hosszú Facebook-bejegyzésben tudatta a világgal, hogy mi történt:

“Bele kell ordítanom az éterbe azt a dolgot, amit a tegnapi nap tapasztalt meg a családom és tapasztaltam meg én is” – írta Szilárd, majd kifejtette, hogy szeretett unokatestvére február 1-jén meglátogatta a szüleit, hiszen még nem tudta, hogy a kórokozót elkapta. Amikor kiderült, hogy megbetegedett, ők is karanténba kerültek. A férfit február 7-én légzési nehézségek miatt be kellett vinni a kórházba, négy nappal később a feleségét is. Szombat hajnalban pedig Zoltán édesapja is bekerült a kórházba.

Telefon a kórházból

Szilárd a Szeretlek Magyarországnak elmondta, hogy az unokatestvére a felesége számát adta meg közeli hozzátartozóként. Amikor meghalt, a kórház nem tudott már az asszonnyal sem beszélni, így a nő szüleit hívták fel. A férj anyósáék hamarabb tudtak a haláláról, mint az édesanyja.

Személyesen akarták közölni a gyászhírt

A férj édesanyja mindeközben egyedül volt otthon karanténban, a család telefonon félt közölni vele a gyászhírt. Azt gondolták, jobb lenne, ha valaki személyesen mondaná el az idős asszonynak, hogy meghalt a fia.

Közben meghalt a feleség is

Szilárdék felhívták a háziorvost, hátha van ötlete. Ő azt mondta, hogy nekik nincs védőruhájuk, amiben be lehetne menni. Azt javasolta, kérdezzék meg a mentőknél. Amíg azon gondolkodtak, megkérhetnek-e egy mentőst, hogy menjen be elmondani a hírt, vagy beöltözhet-e más és bemehet-e az idős asszonyhoz, addig jött az újabb lesújtó hír: meghalt a feleség is.

Nem bírták magukba tartani a gyászhírt

A feleség szülei másnap már nem bírták magukban tartani a fájdalmat, felhívták a férj édesanyját, és elmondták, hogy a fia és a menye is meghaltak. „Amikor megtudtam, hogy már tudja a hírt, lóhalálában vittem édesanyámat, a másik unokatestvérem pedig a harmadik testvért, hogy kapun keresztül valahogy próbáljanak segíteni.”

Hogyan közöljék az egyedülállókkal a rossz hírt?

Szilárd szerint egy családban két áldozat nem gyakori, de egyedül élő vagy karanténban lévő embernek biztosan kellett már halálhírt közölni.  „Úgy látom, erre egy éve nincs kitalálva semmi. Lehetne védőruhát rendszeresíteni a háziorvosnál például, egy kis odafigyeléssel lehetne rendszer, kinek és hogyan kell a hírt közölnie egyedül lévő emberrel, akinek utána egyedül kell mindezt feldolgoznia.”

Megszólalt a település polgármestere

A Bors egyébként kereste Szilárdot, ám nem kívánt további részleteket hozzáfűzni a tragédiához. Papp Rita, Ásványráró polgármestere elmondta, hogy a helyiek alig ismerték a családot.

Nem ott járt oviba

“A kislány nem hozzánk járt óvodába, a szülők bizonyára nem szerették volna kiszakítani a megszokott közösségéből, amikor ideköltöztek. A családéhoz fogható tragédia még nem történt a településünkön. Igyekszünk minden segítséget megadni az árván maradt gyermeknek” – mondta a politikus.

Bernadett nagybátyja szerint egy ilyen esetben a legfontosabb a családi összefogás

“Jelenleg a temetést intézzük, a hivatalos ügyeket illetően szerencsére megkaptuk a megfelelő segítséget.”

Megmondták a kislánynak az igazat

“Gondunk lesz rá, hogy a kislány szerető családban nőjön fel, ennek érdekében elindítottuk a gyámhatósági eljárást” – árulta el a Borsnak a rokon, aki azt is elmondta, hogy a kicsi sokat kérdezget a szüleiről, ezért úgy látták jónak, ha nem húzzák az időt és elmondják neki az igazat.

Nem ez az egyetlen tragédia családban

Itt a LikeNews hírportálon írtuk meg tegnap, hogy az elhunyt férj unokatestvére, Szilárd korábban egy másik tragédia kapcsán is szerepelt a médiában, ugyanis az ő húgát ölte meg darnózseli hentes férj. Az ügyben ősszel született ítélet, itt írtunk róla.

A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik