1996 legendás szerelmes dala új köntöst kapott. Császár Előd ikonikus trackje vadonatúj formában, Nikával és Lotfi Begivel robbantja a szerelembombát Valentin-nap előtt. 

Vadonatúj hangszerelés

Vadonatúj hangszereléssel érkezik a love story, de nem csak a hangzás új, hiszen vérfrissítést kapott az ének is. Negyed évszázad után Császár Előd újraénekelte a szerzeményt, ezúttal azonban Eördögh Alexa helyett Veres Mónika, vagyis Nika volt a duettpartnere. Az eMeRTon-díjas énekesnő Majka és Curtis oldalán is hatalmasat szólt, a tavaly júliusban debütált. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nika ehhez most nagyon kellett

„A csúcson túl” már tízmilliós nézettség felett jár a YouTube-on, és a rádiók is előszeretettel pörgetik. Az énekesnő igazi vérfrissítést hozott a dalba, amit csak tetéz az üdítően lüktető alap, amit Lotfi Begi gondolt újra, akinek a keze alatt nem csak a „Tiltott szerelem”, hanem például a „Régi nyár” is újjászületett, de a dj-producer nevéhez köthető számtalan pop-remix, amik a sláger- és a lejátszási listák csúcsáig jutottak. 

A szerelemhimnusz

A „Tiltott szerelem” leporolásának ötlete egyébként Előd barátnőjének, Kiss Rachelnek köszönhető, aki kreatív producerként kísérte végig az alkotói folyamatot. A szerelemhimnusz persze nem is érkezhetne videóklip nélkül, egy igazán egyedi alkotást tettek le a szerzők az asztalra.

Előd keze munkáját dicséri a grafika

Nem titok, hogy a klip képi elemeit az első kockától az utolsóig Császár Előd rajzolta, aki a grafikai munka mellett a vágást is magára vállalta. Császár Előd nem rég tért vissza Amerikából, ahol óriási sikereket ért el Shane54 néven. A nemzetközileg is elismert elektronikus zenei DJ-ként bejárta a világot, sőt az amerikai dance listát is hosszú ideig vezette Myonnal közös dala.

Ez is érdekelhet: A csodának köszönheti, hogy él – Törött bordával táncolta végig a Dancing with the Starst Pásztor Anna, ezt mondta az orvosa

Itt a vadi új Tiltott szerelem

Ez a 25 évvel ezelőtti verzió, azt is imádtuk:

Xénia Láz koncertek

A dal egyébként rendszeresen felcsendült a Xénia Láz koncerteken, ami az Űrgammák című sorozat egyik kísérő eleme volt. Az Űrgammák egy, a Magyar Televízión vetített, 160 részes magyar ifjúsági sci-fi sorozat volt 1995 és 1998 között. A sorozatot a 90-es évek gyermekeinek valószínűleg nem kell bemutatni, ám mivel a részek teljes egészében nem lelhetők fel gyakorlatilag sehol, mára már kezd a feledés homályába veszni.

Sok kritika érte a sorozatot

Az akkori Nemzeti Alaptantervre alapozott oktató sorozat kifejezett célja volt a természettudományok iránti érdeklődés felkeltése. A sorozat köré indulása után klubot, majd ifjúsági egyesületet (Xénia Láz Egyesület) szerveztek 76 ezres tagsággal (melynek toborzását egyebek mellett az iskoláknak juttatott pénzzel ösztönözték) és olyan akciókkal, mint „Javíts egy jegyet” és „Válaszd meg az év tanárát”. A sorozatot kritika érte bárgyúsága és a termékelhelyezések miatt; a marketingbe később az egyesületet is bevonták. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Lotfi Begi, Császár Előd, Nika, TV2