Veres Pál polgármester döntött: február 9-e kedd 0 órától enyhülnek a közterületi maszkviselés szabályai Miskolcon. 

November 11-i rendelkezések

Mint ahogyan arról korábban a LikeNews is hírt adott, november 11-én léptek hatályba azok a rendkívüli intézkedések, melyek a mai napig érvényben vannak. Ilyen volt egyebek között a szigorú kijárási tilalom, mint ismert este 8 és hajnali 5 között mindenkinek otthon kell lennie és ilyen volt a maszkviselésre irányuló közterületi szabályozás is. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A részletek

Mint ahogyan akkor arról beszámoltunk a rendeletek kihirdetését követően Orbán Viktor elmondta, hogy a maszk a közterületeken is kötelező lesz, azonban ez a rendelkezés csak a 10 ezer főnél nagyobb településekre vonatkozik és a polgármesterek hatásköre dönteni róla, hogy pontosan hol alkalmazzák.

FRISS! Korona: újabb 65 áldozata van a koronavírusnak itthon – közben az orosz vakcina is megkapta az engedélyt

A városok bejelentései

Ezután persze sorra jelentek meg a városok bejelentései, miszerint az utcákon is, kvázi néhány kivételt leszámítva mindenhol kötelező a maszk.

Miskolc az első város, ami enyhít

Veres Pál polgármester azonban most úgy döntött, hogy enyhülnek a közterületi maszkviselés szabályai Miskolcon.

Lesz, ahol továbbra is kötelező, de…

A busz- és villamosmegállókban, a piacokon, a vásártereken, a bölcsődék, óvodák, iskolák bejáratának 10 méteres körzetén belül, illetve az egyébként is kötelező más jogszabály által szabályozott zárt terekben (tömegközlekedési eszközökön, üzletekben, hivatalokban, ügyfélszolgálatokon) a maszkviselési kötelezettség továbbra is fennmarad, a többi közterületen azonban a jövőben már nem előírás többé. 

Ezzel indokolta a döntést

Veres Pál polgármester a döntést azzal indokolta, hogy 2020 november első felében, amikor a szigorú maszkviselési rendelet született több, mint kétszer annyi megbetegedés volt, mint ma, amikor az oltás rövidesen lendületet kap, és december óta a megbetegedési tendencia csökkenő.

Miskolc bizonyított

A polgármester úgy fogalmazott, hogy Miskolc tavasszal és ősszel is bizonyította, hogy fegyelmezett, bölcs és kitartó. Miskolc polgármestere bízik abban, hogy a miskolciak az új, enyhébb szabályokat is be fogják tartani maguk és a város érdekében. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik