Gondolták, hogy ikreik lesznek, de hogy négy gyermekük születik egyszerre, erre nem számított a Békés megyei család –erről beszélt a csütörtökön született négyes ikrek édesapja. Az édesanyja és az újszülöttek is jól vannak.

Anita, Anna, Panna és Richárd – így hívják a Debrecenben született négyes ikreket. A szülés spontán indult meg, a magzatokat császármetszéssel segítették a világra.

Az újdonsült édesapa, Nagy Richárd izgatottan mesélt a babavárásról, s arról, hogyan élte meg a feleségével, amikor kiderült, hogy a karácsonyt már hatan ünneplik majd. 

„Mivel a babák mesterséges megtermékenyítéssel fogantak, számítottunk rá, hogy ikreink lesznek. Az viszont még számunkra is meglepetés volt, hogy egyszerre négy kis ember érkezik hozzánk. Természetesen először megdöbbentünk, nem így terveztük a családalapítást. Az viszont tagadhatatlan, hogy több gyereket szerettünk volna, az élet pedig végül egy csomagban adta meg azt, amire mindig is vágytunk” – mondta a Blikknek a boldog édesapa.

A három lány és a kisfiú egészséges, súlyuk 1230 és 1750 gramm között van. Mint kiderült, Panna a legkisebb, Ricsi pedig a legnagyobb a négy kis jövevény közül.

„Amikor beléptünk a 32. hétbe, az egyre gyakoribb fájdalmak miatt már sejtettük, hogy hamarosan itt az idő. Végül csütörtök este megindult a szülés. Szerencsére minden rendben zajlott, a kicsik jelenleg az intenzív osztályon vannak, hiszen koraszülöttek. Bízunk benne, hamarosan a kezünkben tarthatjuk őket, de addig is folyamatosan beszélünk hozzájuk, reméljük, így érzik és hallják, hogy velük vagyunk. Ha kiengedik őket, természetesen képet is mutatunk majd rólunk” – mesélte Richárd

Az édesapa azt mondja, rettenetesen büszke feleségére, aki elképesztően végigküzdötte a terhességet és a szülést. Várhatóan pár héten belül az ikrek és az édesanya is elhagyhatja a kórházat.

Kiemelt kép: illusztráció