Lehűl ugyan a levegő, de jelentős csapadék az ország túlnyomó részén nem valószínű.

Pénteken fátyolfelhős időre számíthatunk szűrt napsütéssel és gomolyfelhővel. Csapadék nem várható. A délnyugati szelet élénk, az északi országrészben néhol erős széllökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 10 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között valószínű.

Szombaton közepesen felhős idő várható, északkeleten lehet időnként több felhő az égen, és legnagyobb eséllyel ott alakulhat ki zápor, zivatar.

A délnyugati, majd az északira, északnyugatira forduló szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 23 fok között alakul.

Vasárnap gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel, északkeleten lehet erőteljesebb a felhőképződés. Legfeljebb néhol alakulhat ki zápor.

Az északnyugati, majd az északira forduló szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 3, 8 fok között valószínű, de a fagyzugokban -1, +2 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 24 fok között alakul.

Kiemelt kép: illusztráció