Alig néhány napja számoltunk be róla, hogy teljesen lehalt a Messenger, most pedig a Gmail és a Google egyéb szolgáltatásai akadoznak.

A Messenger és az Instagram se működött

Európa szerte problémát észleltek a facebookos alkalmazással. A Messenger üzenetek késve vagy egyáltalán meg se érkeznek, számoltunk be róla néhány nappal ezelőtt most pedig a Gmail rendszere mondta be a unalmas.

Átmeneti hiba?

Átmeneti hibát jelez a Gmail szolgáltatás, nem töltődik be a levelező. A Downdetector.com térképe szerint főleg az Egyesült Királyság és Európa területeiről érkeztek panaszok. A britek közül többen azt írták, hogy más Google-szolgáltatásnál is tapasztaltak akadozást, nem tudtak bejelentkezni a Google Dokumentumokba, vagy éppen a kereső nem működött. Utóbbit egy kis ideig kollégánk is tapasztalta, illetve a Naptár és a Drive is rosszalkodik, illetve az analitikai eszközök sem töltődnek be.

Ezt látjuk:

A YouTube se működik

Időközben kiderült, hogy a YouTube se működik, Downdetector.com szerint pedig világméretű problémáról lehet szó. A Google egyelőre nem kommentálta a dolgot.

A Messenger esetén kiterjed hibáról volt szó

Hvg.hu azt írja, az online szolgáltatások állapotát nyomon követő DownDetector szerint a hiba kiterjedt: Magyarország mellett Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban, Belgiumban, Francia- és Horvátországban, továbbá Egyesült Királyság, Görögország és Románia területén is probléma van most a szoftver működésével.

Késve vagy meg se érkeztek az üzenetek

A panaszok alapján a megírt szövegek csak késve, vagy egyáltalán nem mennek el a szolgáltatás asztali (böngészős) felületén. Így aztán van, hogy nem is érkeznek meg a címzetthez. A mobilon valamivel jobb a helyzet, de ott is késés tapasztalható, írtuk meg pár nappal ezelőtt.

A hiba forrása egyelőre ismeretlen

A hiba forrása ismeretlen, de korábban jelezte a Facebook, hogy felfedeztek egy biztonsági rést a rendszeren, vélhetően ennek javítása miatt tapasztalhatók a fennakadások, számoltunk be róla.

Van, aki már bejelentkezni sem tudott

Mi egyelőre csak azt tapasztaljuk, hogy késve érkeznek meg az üzenetek, illetve a mieink is késve érnek célba, de van olyan olvasónk, aki már be sem tud jelentkezni az alkalmazásba, adtuk hírül itt a LikeNews hírportálon.

Már minden kontinensről érkezett bejelentés

Downdetector alapján már szerda este fél 10 körül akadozott a rendszer, de csütörtök délre szinte minden kontinensről érkezett bejelentés, később pedig az Instagram chat felülete is akadozott.

Kiemelt kép: Illusztráció