Meglepő felvétel készült Mohács közelében. Több mint 150 szarvas vonult át az úton egy autó előtt. A videót a cikkünk alján lehet elindítani.

A Mohács közelében készült felvételen jól látszik, hogy milyen sok szarvas vonul át az úton. pár méterrel a Mercedes előtt.

A sofőrnek szerencséje volt, hogy az első állat érkezése előtt a fékre tudott lépni, különben a vonuló állatok áttaposhattak volna az autón, súlyos sérülést okozva a járműben utazóknak.

A szarvasok, őzek vonulás közben nem gondolkodnak, hajtja őket a csordaösztön, vagyis mennek a vezéregyed után.

A vonuló vadállatok azért roppant veszélyesek, mert ha megindul a vezérállat, a csorda vége is a többiek után tart, akkor is, ha több százan vannak.

Vadbaleset esetén a rendőrséget kell hívni, akik értesítik a vadásztársaságot. Ha azonban az útszakaszon vadveszélyre figyelmeztető tábla volt, nehezen kaphat kartérítést az autós, mondván figyelnie kellett volna.

Az ilyen szarvasvonulások különösen a Dél-Dunántúlon a leggyakoribbak, hiszen a Baranyai-dombság és a somogyi dombok között nagy kiterjedésű erdőségek vannak.

Az ország legdivatosabb vadászhelyei is a Dél-Dunántúlon, főleg Somogy-megyében Lábod közelében találhatóak.

Sok híresség és politikus jár vadászni a Dél-Dunántúlra, a videó alapján van mit lőni bőven, hiszen rengeteg őz, szarvas, vaddisznó él az országnak ezen a részén.

Kiemelt kép: részlet a videóból