Gesztesi Károly az utóbbi években mély barátságot ápolt Németh Sándorral. A Hit Gyülekezetének vezető lelkésze segített a színésznek abban, hogy ne az italhoz nyúljon, ha bármilyen problémája van.

A színész és Németh Sándor barátsága igen szoros volt, még magánéletük legbensőbb titkait is megosztották egymással. A lelkész szerint Karcsinak sok cimborája volt, de mégis magányosnak érezte magát: „Ügyelt arra, hogy a családján kívül senkit ne engedjen közel magához. Csak az édesanyját, a gyerekeit és a testvérét, Mártit. Minden vágya az volt, hogy éveken át tartó alkoholfüggőségét leküzdve, olyan emberré váljon, akiről biztosan tudható, hogy jó irányba tart, és akit nem csak érdek nélkül szerethetnek, de büszkék is lehetnek rá.”

Karcsi az édesanyján keresztül került a gyülekezetbe, akit Németh különösen erős asszonynak tart. A színész elsősorban alkoholfüggőségétől próbált szabadulni, amelynek stabilizálódása a lelkész szerint a sokéves imának és könyörgésnek az eredménye: „El kellett mélyítenem az Istenbe vetett, szunnyadó hitét.(…) Másfél éves közös munkánk eredménye, hogy Károly az utóbbi időben már teljesen jól volt, élvezte is a változást, örült annak, hogy az élet minden területén jól mennek a dolgai. Bárcsak ne dolgozott volna annyit.”

Németh Sándor a Story Magazinnak beszélt arról, hogy a színész túlhajszolta magát, nagyon akart bizonyítani, főleg családjának és az anyukájának. A lelkész biztos abban, hogy Karcsi halálát nem Isten akarta: „Meggyőződésem, hogy nem Isten vette el az életét, ő azt szerette volna, hogy Karcsi éljen. Hisz Isten az életadó, az életfenntartó. Csakhogy a Bibliában van Istennek egy nagy ellensége, a sátán, az emberölő. Az ő keze van Karcsi halálában”.

Szerinte Karcsinak a szerelem kínzó hiánya volt a legelviselhetetlenebb, inkább a magánéletére kellett volna helyezni a hangsúlyt a munka helyett. A lelkész nehezen emészti meg barátja halálát, azt mondja: „(…) rengeteg tehetség, kreatív erő volt még benne, ami kitartott volna akár harminc évig is”.

Gesztesi Károly tragikus haláláról a LikeNews.hu összes cikkét ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Gesztesi Károly – Forrás: youtube.com