Késsel próbált szexre kényszeríteni egy utast egy férfi a Debrecenbe tartó vonaton. Az eset két hónappal ezelőtt történt, pár nap múlva tárgyalja az ügyet a püspökladányi bíróság.

A 41 éves férfi április 18-án a Budapest- Záhony között közlekedő személyvonaton utazott, melyre a sértett nő Karcagon szállt fel.

A férfi és a nő szóba elegyedtek, majd a gyanúsított egyre közelebb ült a nőhöz, kezét annak térdére tette és bókolni kezdett neki. A teljesen megrémült nő ekkor közölte a férfival, hogy nem szeretne vele beszélgetni és hagyja őt békén. Ekkor a 41 éves elkövető elhagyta a fülkét, de nemsokára visszatért, a nő combjára tette a kezét és szexuális tartalmú kijelentéseket tett felé.

A nő ekkor megpróbálta elhagyni a fülkét, mire a vádlott egy 8,5 cm-es kést szegezett az áldozat mellkasához, és közölte vele, hogy nem megy sehova. Az áldozat segítségért kiáltott, amitől szerencséjére a késes férfi megijedt és elhagyta a fülkét.

A támadó a járműről Debrecenben leszállt, és egy vendéglátóhelyre ment, ahol végül a jegyvizsgáló és a nő személyleírása alapján a rendőrök elfogták.

Az ügyészség indítványozta, hogy az elkövető az első fokú ítéletig maradjon előzetes letartóztatásban, ezen kívül halmazati büntetésként ítéljék börtönbüntetésre, és tiltsák el a közügyek gyakorlásától.

Kiemelt kép: illusztráció