Férjhez ment Olaszországban, aztán Magyarországon is házasságot kötött. Senkinek sem szólt arról, hogy két férje van, aztán lebukott. Most bigámia miatt indult eljárás egy csongrádi nő ellen, az ügyészség megrovásban részesítette az asszonyt.

A magyar állampolgárságú nő 2007 augusztusában házasságot kötött Olaszországban egy olasz férfival. 2018 májusában azonban a csongrádi polgármesteri hivatalban bejelentette házasságkötési szándékát egy másik férfival.

A nő ekkor úgy nyilatkozott: hajadon családi állapotú. Augusztus 11-én Csongrádon házasságot is kötöttek, annak ellenére, hogy az asszony korábbi házassága érvényben volt, azt csak fél évvel később, 2019. május 22-én jogerőre emelkedett határozatával bontotta fel az illetékes olasz bíróság.

A nő korábbi házasságának érvényes fennállásáról senkit, így új férjét sem tájékoztatta. A kettős házasság bűntette miatt a csongrádi jegyző feljelentése alapján indult eljárásban a járási ügyészség a büntetőeljárást megszüntette, és a nőt megrovásban részesítette.

Ezt arra figyelemmel tette, hogy a cselekmény az elbíráláskor már nem vagy olyan csekély fokban volt veszélyes a társadalomra, hogy a törvény szerint alkalmazható legkisebb büntetés kiszabása is szükségtelen.

Tekintettel voltak a gyanúsított büntetlen előéletére, beismerő nyilatkozatára, a cselekmény elkövetését megbánó magatartására is – tudatta a csoportvezető ügyész.

MTI, Kiemelt kép: illusztráció