Rettenetesen bánt egy család a 10 éves gyermekükkel, folyamatosan éreztették vele, hogy ő az egyik szülő előző kapcsolatából származik. Nem vettek neki ruhát, a kisfiúnak még ágyneműje sem volt. A 2 éves kislányukkal sem bántak jól.

Kevesebbet ért, mint az öccse

A vádirat szerint mindkét szülő éreztette az egyikük korábbi kapcsolatából származó, legidősebb, az elkövetés idején 10 éves fiúgyermekkel, hogy ő nem tartozik a családhoz, kevesebbet ér, mint az öccse.

Még ágyneműje sem volt

A megkülönböztetés abban is megnyilvánult, hogy a vádlottak nem vettek új holmit a gyermeknek, hanem ruhaadományokból öltöztették, nem vitték el időben szakorvosi vizsgálatokra, és nem váltották ki a betegsége kezelésére szolgáló gyógyszereket. A kisfiúnak nem volt ágyneműje sem, csak egy törülközője.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Megtörte a csendet a soroksári futónő feltételezett gyilkosa: “Soha nem ismerem be, hogy megöltem Krisztinát”

Bántalmazták a szülei

Őt szülei többször tettlegesen is bántotta az öccse jelenlétében, és az is előfordult, hogy az egyikük hozzávágott egy játékmotort, továbbá úgy megütötte, hogy vérzett az orra és a füle.

Verekedtek a szülők

A férfi és a nő általában a gyerekek jelenlétében, ittasan veszekedtek egymással, ami több esteben tettlegességig fajult – írja a Kékvillogó a 112 press cikke alapján.

A második gyerekkel sem törődtek

A vádlottak nem törődtek a legkisebb, az elkövetés idején második életévét még be nem töltött gyermekük fejlődésével, nem táplálták megfelelően, ezért a kislány súlya elmaradt az átlagtól.

Kiemelték a családból a gyerekeket

A vádlottak elhanyagoló, bántalmazó magatartása miatt végül mindhárom gyermeket ki kellett emelni a családból.

Börtönt kértek az egyik szülőre

A Körmendi Járási Ügyészség a vádlottak szülői felügyeleti jogának megszüntetése mellett indítványt tett az egyik, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint a felfüggesztett büntetés utólagos végrehajtására, míg a másik vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, és a felfüggesztés tartamára a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelésére.

Kiemelt kép: illusztráció