Térden állva imádkozott Orbán Viktor Nick Vujicic-el a Karmelita kolostor teraszán. A fotót  a miniszterelnök osztotta meg Facebook oldalán. Nick Vujicic a világ egyik legismertebb motivációs trénere, akit pénteken hivatalában fogadott a miniszterelnök.

Orbán Viktor Facebook-oldalán osztott meg egy fotót, amelyen a Karmelita kolostor teraszán imádkozik Nick Vujicic-el. A motivációs tréner péntek este tartott előadást Higgy, remélj, szeress címmel a Papp László Budapest Sportarénában. A miniszterelnök hivatalában fogadta a prédikátort, ahol több közös fotó is készült. Az egyik fotó alá, amelyet Facebook-oldalán megosztott meg, azt írta: “egyedül Istené a dicsőség”.

Nick Vujicic a világ egyik legismertebb motivációs trénere. Végtagok nélkül született Ausztráliában, szülei szerb emigránsok. Születésekor derült csak ki, hogy az úgynevezett tetra-amelia szindrómában szenved, vagyis karok és lábak nélkül jött világra. Bal lába helyén csupán két lábujj van, amelyek segítségével ma már tud boldogulni a mindennapokban. A szülőket először sokkolta Nick állapota, ám hamarosan kiderült, hogy súlyos fogyatékosságától eltekintve gyermekük életképes. Így mindenben támogatták őt, hogy minél önállóbb életet tudjanak biztosítani neki. 

Vujicic saját elmondása szerint sokáig nem látta értelmét életének. Egy ideig ugyan imádkozott azért, hogy nőjön keze és lába, de egy idő után rájött, hogy hálásnak kell lennie azért, amiért él, hogy Isten  ezzel feladatot és kihívást adott neki, és célt kell keresnie az életében.

Életének célja és értelme végül az lett, hogy meséljen embertársainak Isten szeretetéről, és megerősítse őket abban, hogy valósítsák meg álmaikat.

Sok gyakorlással és akaraterővel megpróbálta megoldani a mindennap előtte tornyosuló feladatokat. Két lábujjának segítségével megtanult írni, gépelni, a számítógépet használni, fésülködni, fogat mosni és borotválkozni

A Kaliforniában  élő Vujicic 2012. február 12-én feleségül vette barátnőjét, a mexikói-japán származású Kanae Miyaharát. Első gyermekük Kiyoshi James Vujicic 2013-ban született, a második,  Dejan pedig 2015-ben.

Kiemelt kép: Orbán Viktor és Nick Vujicic a Karmelita kolostorban – Forrás: Facebook/Orbán Viktor