Orbán Viktor a közösségi oldalán posztolt videóban tudatta, hogy a mai nappal elkezdődik az oltás a kínai vakcinával is. A kormányfő ismételten a járványügyi szakemberekkel egyeztetett, elsősorban a vakcinákról, illetve az idősotthonban élők helyzetéről. Emellett arról is beszélt, hogy hamarosan őt is beolthatják.

Kezdődik az oltás a kínai vakcinával

A videón a miniszterelnök arról beszélt, hogy túl vannak a járványügyi konzultációk második fordulóján is, ez pedig egy fontos nap, hiszen ma kezdenek oltani a kínai vakcinával is.

Remény

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ez számára is reményt jelent, ugyanis „talán valamikor a jövő héten az védekezés irányítói is sorra kerülhetnek” – mondta. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem könnyű a helyzet

„A helyzet nem könnyű (…) több vakcina érkezett, ezzel megnő majd a beoltottak száma, de közben a harmadik hullám fenyegeti Magyarországot” – mondta.

Könnyítés nem lesz

A miniszterelnök a videón továbbá arról is beszélt, hogy a járványügyi szakemberek azt kéri mindenkitől, oltassák be magukat minél többen. Orbán Viktor hangsúlyozta, könnyítésről továbbra sem lehet beszélni.

Az idősotthonok lakói

Egy kérdést fogna megfontolni: az idősotthonokban élők számára szeretnének valami emberileg is elfogadható megoldást találni, hiszen az ott élők nem hagyhatják el jelenleg az intézményt és látogatni sem lehet őket.

Itt a teljes videó:

Óvatos válaszok

Erről egyébként már tegnap is beszélt, mint megírtuk az újranyitás kapcsán egyeztetett a szakemberekkel, akik óvatos válaszokat adtak az ez irányú kérdésekre.

Felfutóban a harmadik hullám

Mint írta “Azt mondják, hogy a járvány harmadik, felfutó szakaszában vagyunk, óvatosnak kell lennünk, mindent meg kell tennünk, hogy vakcinából minél több érkezzen Magyarországra, és minél többen beoltassák magukat”

Akkor lehet újranyitásról beszélni, ha…

“Arra a kérdésre, hogy kell-e, lehet-e már nyitni, a korlátozásokat el lehet-e mozdítani, inkább óvatos, elutasító választ adtak” – mondta el a miniszterelnök, aki arról is tájékoztatott, hogy a szakemberek azt mondták, akkor lehet újranyitásról beszélni, ha magasabb lesz a beoltottak száma. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Konzultáció a járványügyi szakértőkkel, Orbán Viktor Facebook videó részlet