Teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres, kétszintes épület Budapesten a 22. kerületben, a VII. utcában. A környéken élők ettől féltek. Sejtették, hogy az egymás hegyén-hátán tárolt lomok miatt nagy baj lehet a lakóházak között működő rendetlen autószerelő műhelyben.

A tető és az ablakok is égtek

Helyszíni felvétel – MTI/Mihádák Zoltán

Óriási lángokkal tombolt a tűz

Hatalmas lángokkal égett vasárnap késő délután a 22. kerületi ház. A fővárosi hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két vízsugárral oltották az épületet.

Nagy erőkkel érkeztek meg a tűzoltók

A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a fővárosi hivatásos tűzoltók, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett öt vízsugárral oltották a lángokat.

Sok volt a szemét és a lom a ház udvarán

Az egyik helyi facebookos csoportban azt írják, hogy tele van a kiégett ház udvara régi autókkal és szeméttel. Többen régóta attól félnek, hogy baj lesz a rendetlenségből.

Elektromos hibára gyanakszanak

Többen tudni vélik, elektromos hiba okozhatta a tüzet a lomos házban. Közben a tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületből.

Nyolc embert vizsgáltak meg a mentősök

A tűzoltás idejére nyolc embert kísérték ki az ingatlanból. A helyszínre mentők is érkeztek. 17 órára megakadályozták a tűz tovább terjedését – írják a katasztrófavédelem friss közleményében – írja a BudapestKörnyéke.

Két hete is tűz volt a 22. kerületben

Két hete kiégett egy családi ház a 22. kerületben, amikor befutott a segélykérés, a közeli rendőrségről kiment két járőr. Kiabálni kezdtek, meghallották a füstölő, lángoló házból egy nő hangját. Gyorsan bementek érte és élve kihozták. Most életmentő kitüntetést kaptak a budapesti rendőrfőnöktől.

Hárman voltak akkor házban

A 22. kerületi Kistétény utcában kigyulladt házban hárman tartózkodtak. Az egységek a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett négy vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A tűzben egy ember elhunyt – állt a katasztrófavédelem közleményében.

Így oltották a 22. kerületi házat

Forrás: Katasztrófavédelem

Képek és videó forrása: Facebook/Szeretlek Budafok-Tétény csoport. Köszönjük a felvételek készítőinek, hogy képeikkel segítik mások korrekt tájékoztatását.