Három cuki kölyökkutyát tett ki az út szélén egy 71 éves férfi az autójából. Lebukott, elkapták a rendőrök, most állatkínzásért kell felelnie. A kutyusokat menhelyre is vihette volna, hogy gazdát találjanak nekik.

A veszprémi nyomozók állatkínzás miatt gyanúsítottként kihallgattak egy 71 éves eplényi férfit. Az eljárás adatai szerint a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába bejelentés érkezett 2020. január 11-én 10 óra körül, hogy a 8-as számú főút 44-es számú kilométerszelvényénél –litéri elágazó közelében- ismeretlen személy gépkocsijával megállt az út szélén, az autóból három kölyökkutyát kivett, majd azokat magukra hagyta.

A gyors és pontos bejelentésnek köszönhetően a rendőrök fél órán belül otthonában igazoltatták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 71 éves eplényi férfit, majd előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként kihallgatták. A férfi ellen állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A rendőrök egy veszprémi állatvédő alapítvány munkatársainak adták át a kistestű állatokat, akik gondoskodtak az egészségügyi ellátásukról és további elhelyezésükről.

Ha a férfi nem akarta megtartani a kiskutyákat, egy menhelyre is elvihette volna őket. Annyi energiával, hogy kiautózott velük és otthagyta őket, állatvédőkhöz is vihette volna a kiskutyákat, hogy gazdát találjanak nekik.

Kiemelt kép: a kidobott kiskutyák – Forrás: Police.hu