Koronavírus-szkeptikus állításai miatt kirúgták a gyöngyösi kórházból dr. Pócs Alfrédot, a Heves megyei orvoskamara elnökét.

Covid-szkeptikus kijelentések

Elbocsátották dr. Pócs Alfrédot, az orvoskamara Heves megyei elnökét a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból. A 24.hu információ szerint a kirúgás a doktor koronavírus-ellenes állításaival hozható összefüggésbe.

EZEK MOST A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Megszólalt az orvos is

Az érintett fél válaszolt is a lap megkeresésére: mint kiderült, most egy hónapos felmondási idejét tölti, miután október 6-án behivatta és elküldte őt a kórház igazgatója 25 év után, méghozzá azzal az indokkal, hogy Covid-ellenes. Dr. Pócs az ózdi és a salgótarjáni kórházban ugyanakkor továbbra is dolgozik.

A maszkviselés ellen is beszélt

Az ortopéd sebész pár héttel ezelőtt egy YouTube-videóban érvelt a maszkviselés ellen, emellett többször is hangoztatta – az Orvosok a Tisztánlátásért Egyesület egyik vezetőjeként – a világjárvánnyal kapcsolatos szkeptikus nézeteit.

Ő nem vírustagadó

24.hu-nak adott nyilatkozata szerint ő nem tartja magát vírustagadónak, ugyanakkor úgy látja, a koronavírus miatt a nem fertőzött betegek hátrányt szenvednek az ellátásban.

Félrevezető kijelentések

A kamara dr. Pócs Alfréd kijelentéseit félrevezetőnek, hamisnak és jelentős részben tudományosan megalapozatlannak nevezte, így ezektől elhatárolódik. 

EZT OLVASTAD MÁR?

Akár kilenc órán át aktív marad a bőrön a koronavírus | LikeNews

Hirosze Rjohei, a Kiotó Prefektúrai Orvostudományi Egyetem munkatársa és kollégái szerint a SARS-CoV-2 életképessége az emberi bőrön fokozhatja érintkezéssel terjedő fertőzés kockázatát az influenza A vírushoz képest, írja a 24.hu. A szakértők a halálozás után körülbelül egy nappal gyűjtött bőrmintákon végeztek teszteket.

Veszélyes megnyilvánulások

Az érdekképviselet Heves megyei szervezetének elnöke „veszélyeztette az idősek, valamint a járványügyi védekezésben dolgozók életét, illetve aláásta a MOK hitelét” a nyilatkozataival, ezért etikai bejelentést tesz ellene az elnökség.

Kiemelt kép: Pócs Alfréd YouTube