Közel ezer új fertőzöttet azonosítottak, majdnem 200-an vannak lélegeztetőgépen. 38 koronavírussal fertőzött hunyt el az elmúlt 24 órában.

Közel ezer új fertőzött

989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel  48 757 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

EZEK PÖRÖGNEK MOST:

38-an haltak meg

Elhunyt 38 krónikus beteg, így az elhunytak száma 1211 főre emelkedett, 14 637-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 32 909 fő.

197-en vannak lélegeztetőgépen

Ismét nőtt a kórházban kezeltek száma, 1960 koronavírusos beteget ápolnak valamilyen egészségügyi intézményben. Közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen.

FRISS!

Kirúgták a gyöngyösi kórház Covid-szkeptikus orvosát, megszólalt a doktor is | LikeNews

Elbocsátották dr. Pócs Alfrédot, az orvoskamara Heves megyei elnökét a gyöngyösi Bugát Pál Kórházból. A 24.hu információ szerint a kirúgás a doktor koronavírus-ellenes állításaival hozható összefüggésbe. Az érintett fél válaszolt is a lap megkeresésére: mint kiderült, most egy hónapos felmondási idejét tölti, miután október 6-án behivatta és elküldte őt a kórház igazgatója 25 év után, méghozzá azzal az indokkal, hogy Covid-ellenes.

„Gyerekeknek nem kell maszk”

Müller Cecília hétfőn azt mondta, hogy a gyerekeknek nem kell maszkot viselniük az iskolába, mert nem elvárható, hogy a gyerekek helyesen használják a maszkot napi 6-8 órán keresztül. Hozzátette azonban, hogy a bevezetett szabályok érvényesek: távolságtartás, egy csoport, közösség egyben tartása. 

Balatonbogláron bezártak egy iskolát

Online oktatást vezettek be egy balatonboglári középiskolában azután, hogy egy ott dolgozó tanárnak pozitív lett a tesztje. Az iskolát bezárták, csak az őszi szünet után nyitják újra.

Csehországban szükségállapot van

Csehországban szerdától kötelező a maszkok viselése a közterületeken, kivéve sportolás közben, és a gépkocsikban is kötelező lesz, kivéve, ha az autóban kizárólag családtagok vannak együtt.

A koronavírus-járvány országszerte gyorsan terjed Csehországban, ahol október eleje óta szükségállapot van érvényben. Zárva vannak az iskolák, a vendéglők, a klubok, és szüneteltetik a kulturális, valamint sportrendezvényeket is.

Írország is szigorít

Írországban szerda éjféltől hat hétre ismét jelentősen megszigorítják a járványügyi korlátozásokat amiatt, hogy az utóbbi két hétben megugrott az új koronavírus-fertőzéses esetek száma.

Kijárási korlátozást vezetnek be, amely azt jelenti, hogy a vendéglátóhelyek csak elvitelre szolgálhatják ki a vendégeket, a cégek újra áttérnek az otthoni munkavégzésre.

Koronavírus a világban

 A világon már 40 344 310 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 117 539, a meggyógyultaké pedig 27 627 761 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint.

Kiemelt kép: Illusztráció