Napok óta alig alszik és akkor is rémálmok gyötrik azt a férfit, aki hátborzongató jelenetet élt át pénteken délben a kunszentmártoni vendéglőben. Ő volt az, akinek a kezébe került a kisfiú, akit az anyja ölt meg egy 19 centis késsel.

A férfi békésen ebédelni készült a vendéglátóipari egységben, amikor az ajtón berontott egy idősebb asszony, kezében egy alélt kisgyermekkel.

A hatvan körüli nő az ajtóhoz legközelebb lévő asztalnál tartózkodó Sándor kezébe nyomta a fiút.

„Mentsék meg az unokámat! Az anyja bekattant!” – ordította a nagymama és kirohant a kocsmából.

„Egy pillanatig azt hittem, ez egy lidérces álom.  Az inge felül szét volt szakítva, a mellkasa közepén egy vízszintes vágás húzódott” – mondta a Blikknek még mindig a történtek hatása alatt lévő Sándor.

„A teremben óriási lett a kétségbeesés, de valaki felkiáltott: „Egészségügyis vagyok, kezdjük meg azonnal az újjáélesztést!” Én a gyerek pulzusát figyeltem, a szakember pedig finom mozdulatokkal elkezdte nyomkodni a mellkasát. Egyszer, kétszer még éreztem nagyon halvány lüktetést a csuklójánál, de lehet, hogy ezt most már csak képzelem. Közben valaki mentőt is hívott, ők pillanatok alatt a helyszínen voltak, hosszú időn át minden megtettek a kicsiért, de sajnos sikertelenül” – folytatta Sándor.

Miközben a kisfiú életéért idegenek küzdöttek, Sándor szerint a családból senki nem jelent meg a vendéglőben. Legközelebb akkor látták őket, amikor a rendőrautó megállt a ház előtt, majd az anyával és a nagymamával együtt távoztak.

A gyilkossággal gyanúsított T.Júliát, aki jelenleg is pszichiátrián van,  tegnap előzetes letartóztatásba helyezték.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Donka Ferenc