Az Óbudai Danubia Zenekar ötletes videóval gyarapította a karanténvideók sokaságát. Az internet népét a Tavaszi szél vizet áraszt nótával örvendeztették meg úgy, hogy külön vannak, mégis együtt zenélnek. A videót a cikkünk alján lehet megnézni.

A videó azért is érdekes, mert középen látható a zenekar karmestere Hámori Máté, körülötte pedig a zenekar tagjai, ahogy otthonukban, vagy éppen egy autóban külön-külön játszák a dalt.

A sok kis videót egy videóképre helyezték, így jött létre a különleges látványvilág. Együtt zenél a zenekar úgy is, hogy külön vannak.

Az Óbudai Danubia Zenekart 1993-ban alapították, zenészeinek újító szándékára jellemző a repertoár, mely főként a kortárs magyar komolyzenére, a ritkábban játszott klasszikusokra koncentrál. Állandó fellépői a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjainak, illetve szoros kapcsolatban állnak a Madách Színházzal és a Nemzeti Színházzal.

A Danubia fellépésein nem csak klasszikus zenét játszanak, időnként filmzene, könnyűzene is szerepel a programjukon, jazz-, rock-, pop- és világzenei produkciókban vesznek részt. Olyan együttesekkel és sztárokkal léptek színpadra eddig, mint például Rúzsa Magdi, Szulák Andrea vagy Zsédenyi Adrienn, a Buena Vista Social Club.

Koncerteztek már többek között Spanyolországban, Németországban, Franciaországban és Olaszországban is. Visszajáró résztvevője a ludwigsburgi, a milánói, a hannoveri és a zürichi zenei fesztiváloknak. 2007-ben a Schleswig-Holstein Fesztiválon a zenekar képviselte Magyarországot illetve a Vatikánban Hálakoncertet adtak II. János Pál Pápa előtt is.

Kiemelt kép: részlet a videóból