Kigyógyult a koronavírusból egy 15 hónapos Csongrád megyei kislány. Dorina napokig magas lázzal küzdött, szüleinél és tágabb családjánál is negatív lett a teszt eredménye, így rejtély, hogy hol fertőződhetett meg a kislány.

A hódmezővásárhelyi  öttagú család kálváriája április 8-án kezdődött, amikor a kis Dorci váratlanul belázasodott, a 39,5 fokos testhője pedig négy napig még lázcsillapítóval sem ment sokkal lejjebb.

Az orra nem folyt, csak minimálisan köhögött, a máskor jó étvágyú bölcsis nyughatatlanul viselkedett, egy falatot sem evett, és inni sem akart. A húsz éve kórházi gyerekápolóként dolgozó édesanyja a baljós jelekből egyből tudta, hogy nagy a baj, így azonnal tárcsázta a háziorvost.

„Jöttek is tesztelni, a szkafanderbe és védőpajzsba beöltözött mentősök a protokoll szerint egy mintát vettek a garatból, egyet pedig az orrából, ő pedig rezzenéstelen arccal, sírás nélkül tűrte” – mesélte a Borsnak az anyuka, aki azt is elárulta, hogy az első teszt után megkönnyebbültek, ugyanis annak eredménye negatív lett, a második teszt eredménye azonban már nem okozott boldogságot.

A kislánynál a betegség olyan hamar lezajlott, amilyen hamar érkezett. A kezdeti magas lázat kiütések követték, de összesen hét nap alatt túl is volt minden tüneten, gyógyultnak nyilvánították. A család ennek elmondhatatlanul örült, ám azt továbbra sem tudják, hol kaphatta el a lányuk a vírust, ők ugyanis mindvégig negatívak voltak.

A mai napig nincs rá hivatalos magyarázat, hogy hogyan fertőződhetett meg a kis Dorina. Szülei a legvalószínűbbnek azt tartják, hogy egy bevásárlás után a kocsiból való kipakolás közben az udvaron megfogta a „szennyezett” szatyrokat és így kerülhetett a vírus a kislány szervezetébe.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Komka Péter