Lemond Borkai Zsolt . Az októberben szex- és korrupciós botrányba keveredett győri polgármester egy nyílt levélben jelentette be a döntését.

Borkai Zsolt nyílt levélben jelentette be, hogy lemond Győr polgármesterségéről. Holnap alakul meg a város közgyűlése, ahol átveszi a mandátumát, majd péntek 16 órai határidővel mond le.

„Levonom a konzekvenciákat és vállalom a felelősséget. Szeretem Győrt, ezért nem szeretném a személyemmel és velem történtekkel hátráltatni a város további fejlődését.

Borkai szerint „a rágalmak egy kivétellel egy hamis blogon megjelenő hazug információk sokasága, amit a sajtó is ellenőrizetlenül átvett”. „Sajnos az online felületeken és a közösségi médiában megjelenő információkat – annak igazságtartalmát meg sem kérdőjelezve – sokan tényként kezelik” – írta.

Az ellene felhozott vádak közül a drogozást és a korrupciót tagadta. Azt is hozzátette: a horvátországi utazáson saját költségén vett részt. Úgy fogalmazott: „Egy általam valóban elkövetett, elsősorban a családomat megbántó cselekedetemre építettek rá minden hazugságot, hogy az hihető legyen. Amit valóban tettem, arra nem vagyok büszke, és mindenkitől elnézést kell kérnem, aki e miatt csalódott bennem. Sokszorosan megbűnhődtem érte – de minden más mocskolódás alaptalan rágalom.”

Borkai Zsoltról a választások előtt két héttel jelent meg az a szexvideó, amelyen az látszik, hogy prostituáltakkal egy adriai yachton szórakozik. Pár napra rá több sajtóorgánum is megszellőztette, hogy Győr polgármestere több korrupciós botrányba keveredett. Igaz csak pár száz szavazattal, de Borkai Zsolt nyert október 13-án.

Kiemelt kép: youtube.com