Leszakította a törökszentmiklósi szakiskola tornacsarnokának tetejét a szél. A diákokat kimenekítették az épületből.

A viharos szél teljes egészében leszakította, majd az épület mellett parkoló autókra dobta a törökszentmiklósi Székács Elemér Mezőgazdasági Szakközépiskola tornacsarnokának hatszáz négyzetméteres tetejét az erős szél. Erről bővebben a LikeNews.hu ebben a cikkében írt.

„Egyelőre le van zárva minden, ezért nem tudunk a leszakított tető közelébe menni. A gyerekeket már evakuáltuk, senki nincs az iskola közelében” – nyilatkozta nem sokkal az eset után a szoljon.hu-nak Budai Ferenc, az iskola igazgatója. Hozzátette, a tornaterem a tetővel együtt körülbelül öt éve épült, vagyis egészen új volt még.

„Egy széllökés, és szakadt minden…teljes egészében lefordította a tetőt. Ami a legfontosabb, hogy szerencsére személyi sérülés nem történt, mivel a tornaterem melletti területen akkor éppen nem volt senki. Az anyagi kárról majd később tudunk beszámolni.” – tette hozzá az intézményvezető.

Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint a sportcsarnok közelében két autó parkolt, amelyek kis mértékben megsérültek. A járműveket a tűzoltók szabadították ki a leszakadt tetőszerkezet alól. Mint elmondta, körülbelül húsz gyerek tartózkodott a csarnokban az eset idején, de mindannyiukat ki tudták menekíteni.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI