Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta 1238 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 306 368 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt 180 beteg

Elhunyt 180 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8 462 főre emelkedett.

522-en vannak lélegeztetőgépen

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 108 676 fő, az aktív fertőzöttek száma 189 230 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 21%-a budapesti. 7 124 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 522-en vannak lélegeztetőgépen.

A legfrissebb járványügyi adatokat itt találod:

Szomorú adatok: már 39 egészségügyi dolgozó halt bele a koronavírusba

A járvány nem kíméli az egészségügyi dolgozókat sem, a betegség kitörése óta, már 39-en vesztették életüket a koronavírus szövődményei miatt.

A MOK tette közzé a teljes listát

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) a honlapján tette közzé azoknak az egészségügyi dolgozóknak a listáját, akik értesüléseik szerint, koronavírus-fertőzöttként vesztették életüket. A felsorolásban hétfőn délelőtt 39 név szerepelt – írja a Telex.

A MOK is megszólalt

A MOK eddig tíz háziorvosról, nyolc mentődolgozóról, egy mohácsi és egy hatvani radiológus főorvosról, több ápolóról tud szerte az országból, de sebész, pécsi kutatóorvos és nőgyógyász is szerepel az egészségügyi áldozatok listáján.

A sajtóból értesültek

A MOK azt is közölte, hogy kollégáik szomorú halálhíréről a sajtóból vagy saját forrásokból értesültek. Forrásaik hitelességéről igyekeznek meggyőződni, de a koronavírus- fertőzés tényét illetően nincs joguk az egészségügyi dokumentációból tájékozódni.

Magyarországon a legmagasabb a koronavírusban elhunytak aránya

Mint megírtuk a világ koronavírus-fertőzöttségi adatait folyamatosan frissítő baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai alapján úgy fest, hogy jelenleg az egész világon Magyarországon halnak meg a legtöbben koronavírus-fertőzöttként lakosságarányosan, egymillió főre vetítve – írja a hvg.hu.

Szomorú számok

A portál szerint az Our World in Data térképén is látható, hogy Magyarországon és környékén sötét színek uralkodnak, márpedig a térkép szerint minél sötétebb egy rész, annál többen halnak meg egymillió főre vetítve.

Kiemelt kép: Illusztráció