Egy nap különbséggel veszítette el édesapját és édesanyját az az asszony, aki maga is elkapta a koronavírust. Szülei állapota egyik napról a másikra olyan súlyosan romlott, hogy mindketten lélegeztetőgépre kerültek. Szilvia már 3 hete kórházban van és még mindig pozitív a tesztje.

Mindkét szülője meghalt

Szilvia egy hete veszítette el édesapját, a 75 éves Ferencet és édesanyját, a 73 éves Jolikát. Az asszony könnyeivel küszködve mesélte el a családi tragédiát.

TOVÁBBI KORONAVÍRUS HÍREKET ITT TALÁLSZ!

Megkapták az influenza elleni oltást

Szilvia egy háztartásban élt szüleivel. „Mindannyian megkaptuk az influenza elleni védőoltást, így mikor édesapám rosszul érezte magát, arra gondoltunk, a vakcina dolgozik benne”– mondta a nő a Borsnak.

Édesanya is tüneteket produkált

„Két nap múlva édesanyám is hasonló tünetekre panaszkodott:  láz, végtagfájdalom, torokfájás –, és édesapám állapota is romlott, már alig tudott enni, fájt mindene” – mondta Szilvia.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Szilvia is elkapta

2 nap múlva Szilvián az összes COVID-tünet jelentkezett. Édesanyja értesítette a háziorvost, így tesztelték le a fiatal nőt.

Mentőt kellett hívni

Még meg sem jött Szilvi teszteredménye, amikor édesapja olyan rosszul lett, hogy azonnal mentőt kellett hívni. Ferenc komoly légszomjjal küzdött, azonnal kórházba szállították, de már a mentőben kiderült, hogy COVID-pozitív.

Kapcsolódó:

Másnap is jött a mentő

Másnap Szilviát és édesanyját vitte be a mentő a hatvani kórházba. Ferenc a súlyosabb koronavírus betegeket ellátó osztályra került.

Ferenc és Jolika is lélegeztetőgépre került

„Apu először oxigénmaszkot kapott, ekkor még beszéltünk is telefonon. Azt mondta, jobban van. Sajnos ekkor hallhattam utoljára a hangját Miközben aput gépre tették, anyunak is súlyosbodott az állapota, így őt is felvitték a második emeletre, ahol azonnal lélegeztetőgépre került” – mesélte Szilvia

Sokkos állapotba került

„Ami ezek után jött, azt senkinek nem kívánom. Mivel a nővérem tartotta a kapcsolatot az orvosokkal, ő értesített róla, hogy édesapám elhunyt. Még fel sem ocsúdtam, mikor másnap újabb telefont kaptam: anyu is elment” – mondta megtörten Szilvia, aki több napra olyan sokkos állapotba került, hogy nem tudtak vele beszélni a testvérei.

Nem hitt abban, hogy őket érintheti a vírus

Szilvia már három hete pozitív, kedden kezdett el végre kicsit jobban lenni. Azt mondja, végre elmúltak a fizikai kínjai, de a lelkileg nem tudja, mikor dolgozza fel, hogy a koronavírus elvitte szüleit. A fiatal nő nem hitt abban, hogy ez az alattomos vírus bekerül a családjába. Történetét azért osztotta meg, hogy mások is megmutassa, hogy mire képes ez a vírus.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI