Ahogy arról a LikeNews.hu is beszámolt, kerékpáros edzés közben ütötte el a BKV-busz a gyorskorcsolyázókat a Margitszigeten, a balesetben az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor is megsérült. A BKV vizsgálatot indított az üggyel kapcsolatban.

A gyorskorcsolyázók épp szárazedzést tartottak, amikor – a Magyar Korcsolyázók Országos Szövetségének korábbi tájékoztatása szerint – a sportolókkal szemben előzésbe kezdett egy busz, leszorítva ezzel a sportolókat az útról.

A BKV közleményében azt írja, hogy a jelenlegi ismereteink szerint a járművezető valószínűleg hibázott, ugyanakkor a sportolók szabálytalanul, egymás mellett haladva közlekedtek a kerékpárokkal.

Az esettel kapcsolatban hatósági vizsgálat van folyamatban, amely tisztázni fogja a baleset pontos körülményeit, és a résztvevők felelősségét.

Vannak kisebb zúzódásaink, jegelni kell a kezünket – mondta az M1 aktuális csatornának Liu Shaolin, aki hozzátette, ők ugyan megúszták, de a biciklik nem, mindenkinek használhatatlan lett a sporteszköze.

A világ- és Európa-bajnok sportoló úgy emlékezett vissza a történtekre, hogy a szemből érkező busz leszorította őket, szerinte lehetetlen volt elkerülni a balesetet, annyira szűk volt a hely, hogy ott senki nem fért el. Elmondása alapján a mögötte tekerő Jászapáti ütközött a busszal, az esés következtében felborult ő is és az előtte haladó Oláh Bence is, majd Krueger Cole átesett mindhármukon.

„Nagyon para volt a helyzet, nagyon megijedtünk” – fogalmazott Liu Shaolin, aki szerint sokkal komolyabb következményei is lehettek volna a balesetnek, ennek fényében pedig különösen nem érti, hogy a sofőr ki se akart szállni a buszból és azt kérdezte, hogy mit csináltak, normálisak-e, ahelyett, hogy az állapotukról érdeklődött volna.

Kiemelt kép: Helyszínelés a Margitszigeten – Fotó: Liu Shaolin Sándor Instagram oldala