Egy Szerbiában élő nő megvizsgáltatta magát azt követően, hogy beadták neki a kínai vakcinát. Az eredményen ő maga is teljesen megdöbbent.

Ennyi ember kapta meg a Sinopharm vakcina első adagját

Szerbiában eddig több mint 700 ezer embert oltottak be a kínai Sinopharm vakcina első adagjával, az országban pedig nagy ütemben zajlik a tömeges revakcináció is, írja a Délhír. A koronavírus elleni teljes védettség ugyanis csak a két dózis beatását követően jön létre. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tesztet csináltatott

Egy az országban élő nő a vakcina beadását követően leteszteltette magát – már mind a két dózist megkapta – a teszt eredményét pedig megosztotta a Twitteren is.

FRISS! Kiderült: ennyi idő kellhet a mutációk elleni vakcinafejlesztésekre

Ez derült ki

Az eredményből kiderül, hogy a nő igen nagy mennyiségű antitesttel rendelkezik, amely hosszú távú védettséget biztosít számára a SARS-CoV-2  vírussal szemben.

Itt az eredmény

Fotó: Délhír

Négyféle vakcina

Szerbiában eddig több mint 900 ezren kapták meg az oltást, az országban négyféle vakcina közül lehet választani.

Ne hagyd ki! A 101 éves Tatár Imre is megkapta a Covid-19 elleni védőoltást – ezzel a vakcinával oltották be

Kevés mellékhatás

A mellékhatás nagyon kevés a beoltottaknál, mindössze 261 esetben jelentettek tüneteket, de ezek is javarészt enyhe tünetek voltak csupán.

Hatékonyság

Mindez egyébként a Sinopharm hatékonyságát támasztja alá, még annak ellenére is, hogy 2020 végén a vakcina kapcsán elmondták: 79 százalékos védelmet biztosít. Az oltást egyébként akkor engedélyezték Kínában, míg Szerbiában januárban hagyták jóvá. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik