Újra nőtt az új fertőzöttek száma, 110 beteg halt meg az elmúlt napon koronavírusban – jelentette be Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk, a tisztifőorvos azt mondta neki, hogy “jól haladnak” a kínai oltással.

Több, mint 4 ezren vannak kórházban

„3093 új fertőzött volt csütörtökön. 4024-en voltak kórházban. Egy veszélyes pillanatban vagyunk, egyszerre van vakcina, és megkezdődött a konzultáció, és közben megkezdődött a harmadik hullám” – mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth Rádióban. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

110-en haltak meg

A legfrissebb adatok szerint az elmúlt napon 110-en haltak meg koronavírus miatt, és 352-en vannak lélegeztetőgépen, írta meg BudapestKörnyéke.hu

Ez is érdekelhet: Tragédia: az anya és az apa is belehalt a koronavírusba, egy 6 éves kislány maradt most árván

20 ezer beteget tudnának ellátni a kórházak

Orbán Viktor az ápolók napján köszöntötte az egészségügyi dolgozókat. A magyar egészségügy fantasztikus teljesítményt nyújtott az elmúlt egy évben – tette hozzá. „Rengeteg ember életét megmentették, az egészségügy bírni fogja. Ha 20 ezer embernek kellene covidos ellátást biztosítani, akkor képes lenne erre az egészségügy”.

Hosszú papírtáblázatokból dolgozik

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy „haditervszerű, hosszú papírtáblázatokból dolgozom, eszerint 391 821 legalább egyszer beoltott személyünk van, ez fel fog futni 441 ezerre. Márciusra több mint 1,2 millió embert szeretnénk beoltani. Húsvétkor azokat fogjuk beoltani, akik máig regisztráltak. Mindenkit arra biztatok, hogy regisztráljon: akiről tudunk, beoltjuk, akiről nem tudunk, nem tudjuk beoltani”.

Húsvétra minden regisztrált be lesz oltva

Orbán Viktor arra kért mindenkit, hogy átgondolt döntés hozzon. „Húsvétra eljuthatunk oda, hogy aki regisztrált, az be lesz oltva. Magyarországon van a legtöbb oltásra alkalmas vakcina az unióban” – mondta a kormányfő. 

Májusra 3,5 millióan lesznek beoltva

“Májusra három és fél millióval több embert fogunk beoltani, mint más európai ország” – mondta a miniszterelnök.

“Müller Cecília okos asszony”

Az oltakozás ütemével kapcsolatban úgy fogalmazott: „Mindannyian Müller Cecília kezében vagyunk. Okos asszony”. A miniszterelnök azt mondta, hogy az országos tisztifőorvos sejtelmesen azt mondta neki, a kínai vakcinával kapcsolatban: „jól haladok”.

Fontos az emberek véleménye

Az újraindítás minden döntéséért a kormány vállalja a felelősséget – mondta a kormányfő. „A nemzeti konzultáció révén minél több ember véleményének a megismerése a fontos, és azoknak a beépítése a döntésekbe. Ha letörjük a harmadik hullámot, akkor jöhet az újranyitás” – mondta Orbán Viktor. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Orbán Viktor, Müller Cecília – Forrás: MTI