Tudja, hogy mit kell tennie, ha a tintasugaras nyomtatójában kifogy a tinta? Az alábbiakban néhány olyan tanácsot adunk Önnek, amelyeket a tintapatron cseréjénél hasznos betartani.

Ismeri ezeket? Akár a munkájával kapcsolatos dokumentumokat nyomtat, akár a gyerekek részére kell iskolai anyagokat kinyomtatni, csak azt vesszük észre, hogy milyen hamar kifogyott a tinta. A szöveg már rég nem fekete színű, inkább csak szürke. A nyomtató a zörejével valamit töretlenül jelez és a számítógépben is állandóan előugró ablakok jelennek meg. Ezek a kísérőjelek csupán egy dolgot jelentenek. Kifogyott a tinta és szükség van a patron cseréjére.

Miben különbözik a tintasugaras nyomtató a lézerestől?

Míg a lézernyomtató inkább az irodákban alkalmazható, a tintasugaras otthon is jól használható. A lézernyomtatóknál toner kerül utántöltésre, amivel nagyszámú dokumentum nyomtatható ki. A tintasugaras nyomtató pedig kiváló nyomtatást biztosít különböző minőségű papírokra és a lézernyomtatóhoz képest olcsóbb.

Milyen elv szerint működik?

A tintasugaras nyomtatók négy színnel működnek, amelyek a CMYK jelölés alapján ismerhetők fel. Az azúrkék, bíbor, sárga és a fekete színek kombinációja kerül felhasználásra. Jellemzően minden szín saját tartállyal rendelkezik. A tartályok a jelölésük alapján azonosíthatók. A modern nyomtatókban egymástól elkülönített tölteteket találunk, amelyek cseréje rendkívül egyszerű. Ha egyikük kiürül, elegendő egyetlen tartály cseréje. Ha közös, az összes színt tartalmazó kazetta van a nyomtatóban, akkor is ki kell cserélni az egészet, ha még nem fogyott el az összes szín. A konkrét márkájú és típusú nyomtató esetében javasoljuk, hogy pontosan a feltüntetett jelzésű tintapatront válassza. Tegyen így a Canon Pixma TS705 patron kiválasztásánál is.

Nem szükséges, hogy csupán eredeti tintapatront használjon

Ha létezik kompatibilis változatuk, azokat is használhatja. A helyesen kiválasztott, kompatibilis változat kiválasztásának a kulcsa, hogy megbízható gyártó termékét válasszuk. A tintapatron kiválasztásánál a megfelelő szín kiválasztásán kívül szükség van a gyártó nevére és a nyomtató modellszámára. Ezután már könnyen találhat eredeti festéket és annak alternatív verzióit, mint például a HP 652 multipack esetében. A választást megkönnyítheti a festék pontos megjelölése is. A cseréje rendkívül könnyű, elég, ha követi az útmutatót.

Amennyiben tintasugaras nyomtató vásárlását tervezi, fontos hogy megismerje a funkcióit és azt, hogy miben különbözik a lézeres nyomtatótól. Tudja, hogy milyen elv szerint működik és mit kell tenni, ha a nyomtatásnál fogyóban van a festék? Ne feledkezzen meg a megfelelő festék kiválasztásáról sem, de ne térjen ki a rendszeres karbantartás elől sem. Csak így tudja kiválasztani a megfelelő nyomtatót, amelynek hosszú az élettartama.

Támogatott tartalom. Ha ön is szeretne ilyent, Magyarország leggyorsabban fejlődő hírportálján, akkor kattintson ide!