Mohácson akár helyi karantént is elrendelhetnek, mert tömeges megbetegedés várható – mondta a helyi polgármester friss videójában.

Mohács polgármestere, Csorbai Ferenc egy rendkívüli videót tett közzé aközösségi oldalán, amiben elmondja: Mohácson is megjelent az új típusú koronavírus.

„Ebben a percben, egy megerősített pozitív esetről van információnk.” – mondja a település vezetője.

A fertőzött személynek az elmúlt két hétben sok kontaktja volt. Emellett arról is tájékoztatta a lakosságot, hogy tegnap délelőtt egy idősebb hölgyet is a pécsi kórházba szállítottak, aki jelenleg lélegeztetőgépen, az intenzív-osztályon fekszik.

A polgármester szerint ilyen nagyszámú kontakt esetén tömeges megbetegedés várható, akár helyi karantén bevezetése is előfordulhat. Úgy tudni a Mohácsi Kórház felkészült a betegellátásra.

Baranya kezd gócpont lenni

Ahogy azt korábban megírtuk itt a LikeNews.hu országos hírportálon, napokon belül több száz fertőzött lehet Mohácson. Baranya megyében több helyütt jelen van a vírus, ugyanis néhány nappal ezelőtt a kővágószőlősi polgármester tett közzé egy nyilatkoztatot Facebook oldalán, melyben megerősíti, hogy igen, településükön van egy fertőzött személy . Ezután pedig Bakonya polgármester adott hírt arról, hogy egy személyt kórházba kellett szállítani Pécsre, akinek aztán pozitív is lett a tesztje.

Az operatív törzs vasárnap délutáni sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, Mohácson nincs járványgócpont, a fertőzések egyenletesen oszlanak el az országban. Azt is elmondta, ha valahol gócpont alakulna ki, azonnal lépnek.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Varga György